back to top

L’Equipe brutalno ocijenio francuske nogometaše – Pogledajte ocjenu za Mbappea!

Francuski tisak kritizirao je francuske zvijezde nakon poraza u polufinalu Eura 2024. od ŠpanIJE.

Momčad Didiera Deschampsa poražena je s 2-1 od Španije u utorak navečer.

A, nakon tijesnog poraza u utorak navečer, L’Equipe je bio jedan od mnogih francuskih medija koji su kritikovali stranu Didiera Deschampsa, te su podijelili nekoliko užasnih ocjena.

Njihova naslovnica bila je jednako kritična jer su podijelili fotografiju Mbappea koji izgleda mrzovoljno bez maske s natpisom ‘DEMASQUES’, što u prijevodu znači ‘nemaskiran’.

naslovna

U međuvremenu, Le Figaro je napisao: ‘Mbappe (opet) nije uspio, Dembele također, Rabiot je mekan’, a list je kapetanu Les Bleusa dao ocjenu 2/10.

Drugi mediji također su postavili pitanje je li Euro 2024. bilo ‘neuspješno natjecanje za francuski tim’, dok je Le Monde tvrdio da je Deschampsova ekipa ‘deklasirana’ od Španjolske, što je dovelo do ‘gorkog kraja Eura’.

U međuvremenu, što se tiče brutalnih ocjena L’Equipea, zvijezda Mbappe nije uspio ponovno impresionirati unatoč tome što je asistirao za gol Koloa Muanija, a zvijezda Real Madrida dobila je ocjenu 3/10, a francuski mediji tvrde da je ‘prečesto bio nemoćan.

Nije bilo puno bolje ni za Mbappeove kolege napadače, jer je Ousmane Dembele također dobio 3/10 nakon ‘previše nepreciznosti’, dok je Kolo Muani dobio samo 4/10 unatoč golu.

Ukupna prosječna ocjena za Francusku bila je 3,6/10 što je loš pokazatelj njihove izvedbe.

Mike Maignan i Dayot Upamecano dobili su po 4/10, dok je Jules Kounde pokupio 5/10 iako je skrenuo Olmov odlučujući pokušaj u svoju mrežu.

Arsenalov William Saliba bio je jedini igrač koji je dobio bolju ocjenu, jer je branič dobio ocjenu 6/10.

L’Equipe je istaknuo kako je ‘tijekom trajanja utakmice (bio) najpouzdaniji branič’.

Međutim, stvari su bile najgore za njegovog kolegu braniča Thea Hernandeza koji je ismijavan ocjenom 2/10 dok se borio uhvatiti u koštac sa španjolskim čudom od djeteta Yamalom.

U međuvremenu, Deschamps je dobio samo 3/10 jer je njegova taktička oštroumnost ponovno dovedena u pitanje.

Dok Francuska ide kući, Španjolska će polufinale Engleske protiv Nizozemske u srijedu navečer gledati bez daha čekajući ko će im biti protivnici u nedjeljnom finalu.

Izvor: ( sport.novi.ba / Penal.rs )