LISTA STRIJELACA: Vodeći dvojac pogađao i na otvaranju drugog dijela sezone

Utakmicama 20. kola u vikendu iza nas je nastavljena Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Na šest utakmica postignuto je 14 gola, a najviše smo vidjeli u Doboju i Konjicu, po četiri. Po dva gola su viđena u Posušju i u Mostaru, gdje je Sarajevo dočekalo Zrinjskog, a jedan gol je odlučio pobjednika u mečevima igranim u Banjaluci i u Srebreniku.

Na vrhu liste strijelaca stanje je nepromijenjeno. Nemanja Bilbija je postigao jedan gol u meču protiv Sarajeva, a isto je učinio i Mirsad Ramić u duelu protiv Željezničara, pa njih dvojica sada sa po 11 pogodaka predvode listu strijelaca.

Bože Vukoja je ostao na osam postignutih golova, dok su napredovali Gabrijel Boban i Mario Krstovski koji su postigli svoj šesti gol u sezoni.

Na kotu pet su došli Haris Handžić i Nermin Haskić svojim golovima u Posušju i Srebreniku, te su stigli Danijela Lukića, Luku Kulenovića, Nikolu Komazeca i trojac koji više nije u ligi, Ivana Ikića, Semira Smajlagića i Dženana Zajmovića.

LISTA STRIJELACA:

11- Nemanja Bilbija (Zrinjski), Mirsad Ramić (Igman)
 8- Bože Vukoja (Široki Brijeg)
 6- Mario Krstovski (Sloga), Gabrijel Boban (Posušje)
 5- Haris Handžić (Leotar), Nermin Haskić (Velež), Danijel Lukić (Široki Brijeg), Luka Kulenović (Sloga), Nikola Komazec (Sloboda), Ivan Ikić (Sarajevo), Semir Smajlagić (Tuzla City), Dženan Zajmović (Velež)


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!