back to top

LISTA STRIJELACA: Vodeći dvojac pogađao i na otvaranju drugog dijela sezone

Utakmicama 20. kola u vikendu iza nas je nastavljena Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Na šest utakmica postignuto je 14 gola, a najviše smo vidjeli u Doboju i Konjicu, po četiri. Po dva gola su viđena u Posušju i u Mostaru, gdje je Sarajevo dočekalo Zrinjskog, a jedan gol je odlučio pobjednika u mečevima igranim u Banjaluci i u Srebreniku.

Na vrhu liste strijelaca stanje je nepromijenjeno. Nemanja Bilbija je postigao jedan gol u meču protiv Sarajeva, a isto je učinio i Mirsad Ramić u duelu protiv Željezničara, pa njih dvojica sada sa po 11 pogodaka predvode listu strijelaca.

Bože Vukoja je ostao na osam postignutih golova, dok su napredovali Gabrijel Boban i Mario Krstovski koji su postigli svoj šesti gol u sezoni.

Na kotu pet su došli Haris Handžić i Nermin Haskić svojim golovima u Posušju i Srebreniku, te su stigli Danijela Lukića, Luku Kulenovića, Nikolu Komazeca i trojac koji više nije u ligi, Ivana Ikića, Semira Smajlagića i Dženana Zajmovića.

LISTA STRIJELACA:

11- Nemanja Bilbija (Zrinjski), Mirsad Ramić (Igman)
 8- Bože Vukoja (Široki Brijeg)
 6- Mario Krstovski (Sloga), Gabrijel Boban (Posušje)
 5- Haris Handžić (Leotar), Nermin Haskić (Velež), Danijel Lukić (Široki Brijeg), Luka Kulenović (Sloga), Nikola Komazec (Sloboda), Ivan Ikić (Sarajevo), Semir Smajlagić (Tuzla City), Dženan Zajmović (Velež)


sport1.oslobodjenje.ba