Manijaci pred utakmicu sa Borcem: Blizu smo da za jednu polusezonu nadmašimo posjećenost iz čitave prošle sezone

Najvatreniji navijači Željezničara, Manijaci, oglasili su se pred utakmicu 17. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv banjalučkog Borca.

– Podatak da je Grbavica ubjedljivo najposjećeniji stadion u BiH i jedan od najposjećenijih u regionu govori da sve više sazrijevamo kao publika i kao navijači. Uspijevamo prepoznati momente i trenutke kada trebamo biti tu. Našem sazrijevanju je definitivno doprinijela situacija kada je funkcionisanje kluba bilo upitno i kada smo pokazali šta su sve Manijaci i Željovci sposobni iznijeti na svojim leđima zarad kluba. 

Nagrada za trud i odricanje je došla, dolazi i traje. Koliko nas je Željo trebao u teškim vremenima i rezultatskim krizama, još više nas treba sada kada stvari idu uzlaznom putanjom i kada nam malo fali… Pun stadion je najbolja nagrada za zalaganje momaka na terenu, a pobjeda na zelenom terenu će biti nagrada za pune tribine Grbavice u nedjelju! Moramo se boriti do posljednje sekunde prvenstva, bez pomišljanja na odustajanje. 

U nedjelju nam dolazi stari rival i atraktivan protivnik protiv kojeg smo uglavnom uvijek imali dobru posjetu. Ovaj put da nadmašimo sami sebe i već oborimo rekord posjećenosti. Ukupan broj gledalaca na Grbavici za čitavu prošlu sezonu bio je 66.392, a sada već pred kraj prve polusezone Grbavica broji 56.628 gledalaca. Blizu smo da za jednu polusezonu nadmašimo posjećenost iz čitave prošle sezone, navodi se u objavi Manijaka.

SVI NA GRBAVICU, SVI NA JUG!


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!