MBAPPE NAPUŠTA PSG: Hiroviti fudbaler gubi kontrolu

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Umjesto da se suoči sa problemima i prihvati realnost, Kylian Mbappe se odlučio za kukavički potez. 

Mbappe želi postati najbolji fudbaler svijeta, ali očigledno nije spreman da se bori sa konkurencijom i uopšte mu se ne dopada što u timu ima neko ko je bolji ili veća zviejzda od njega.

Zbog svega što mu se desilo Francuz koji je nosi neslavni epitet bahatog fudbalera je odlučio da raskine ugovor. Barem tako prenose francuski mediji.

Mbappe smatra da je situacija na Parku prinčeva da više ne može vjerovati nikome u klubu te je odlučio da napusti tim što je prije moguće.

L’Equipe tvrdi da je Mbappe spreman čak da otplati ostatak svog dvogodišnjeg ugovora što bi ga sasvim sigurno koštalo kolosalnu sumu.

Što se tiče Mbappeove situacije sa ugovorom Jeremie Delattre – advokat specijalizovan za radno pravo objasnio je detalje: “Pošto su ovo kratki ugovori, oni su učvršćeni. U ovakvom slučaju mora se dokazati da je poslodavac počinio tešku grešku, obična greška nije dovoljna.”

“Ne dajete otkaz ili istupate iz ugovoar prije njegovog roka, vi ga raskidate tako da postoji presuda za jednu od dvije strane, a druga mu mora isplatiti odštetu.

“Za zaposlenog su to preostale plate do isteka ugovora. Za poslodavca je to ista stvar, a ponekad i više. Ova kompenzacija je ekvivalentna iznosu transfera kada igrač napusti svoj klub prije isteka ugovora.”

Mbappe je ljetos sa PSG-om potpisao ugovor prema kojem zarađuje 750.000 eura sedmično te ukoliko ne želi više nositi dres ovog kluba morat će platiti ogroman novac.

Ukoliko se odluči za ovaj potez bio bi to istinski finasijski harakiri pošto bi Mbappe izgubio većinu novac kojeg je do sada zaradio na Parku prinčeva. Poznato je da je na ime bonusa dobio 125 miliona eura.

  JUVENTUS SE RASPADA, ALEGRIJA BAŠ BRIGA: Vlahović i Kostić ne mijenjaju trenera zbog OGROMNOG NOVCA

S druge strane se postavlja i pitanje koji tim bi usvojim redovima želio imati hirovitog i bahatog fudbalera bez obzira na njegovu neupitnu klasu budući da je zbog svog ega prava tempirana bomba za svaku svlačionicu.

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!