Menadžer savjetuje Italijanima da kupe igrača FK Sarajevo: Moderni je veznjak, ne viđate…

Menadžer mladog fudbalera Sarajeva, Bakira Nurkovića, Adis Junuzović, je u razgovoru za TuttoJuve.com govorio o talentovanom bh. fudbaleru.

Nurković je prošao posljednje pripreme sa Sarajevom i ostavio veoma dobar utisak, a Junuzović je istakao da je pravi lider.

– Moderni je veznjak, box to box veznjak, igra desnom nogom i ima izražene organizatorske sposobnosti. Dobro šutira, trči i izvodi udarce sa strane. Bakir je pravi lider, a kapitenske trake u juniorima Sarajeva i juniorskoj reprezentaciji BiH to dokazuju, ne viđate mnogo igrača poput njega, rekao je Junuzović, te dodao:

– Njegov uzor je Miralem Pjanić, a da bi dostigao taj nivo, mora da radi veoma naporno. Još je dug put do toga, ali bi mogao postati značajna karika za klub i reprezentaciju. 

Junuzović je istakao da bi savjetovao italijanskim klubovima da ga dovedu jer bi se po njegovom mišljenju dobro snašao u Calciju.

– Da, naravno, trebali bi ga vidjeti kako igra i onda dovesti, po mom mišljenju perfektno bi se uklopio u Calciju. Juventus zna da radi sa mladim igračima i siguran sam da bi to bio vrhunski izbor. 


sport1.oslobodjenje.ba