Messi se oglasio na društvenim mrežama i porukom iznenadio navijače PSG-a!

Lionel Messi ispričao se zbog neodobrenog putovanja u Saudijsku Arabiju koje je rezultiralo suspenzijom od strane Paris Saint-Germaina.

Messi je kažnjen od francuskog kluba nakon što je putovao u Saudijsku Arabiju u sponzorirani posjet te se ne očekuje da će nastupiti u utakmicama protiv Troyesa i Ajaccioa.

Argentinska zvijezda je odgovorila na reakciju ispričavši se klubu i svojim suigračima, rekavši u prijenosu na društvenim mrežama:

“Mislio sam da ćemo imati slobodan dan nakon utakmice, kao što je to uvijek slučaj. Imao sam organizovan događaj i nisam mogao da ga otkažem. Ranije sam ga već jednom otkazao. Izvinjavam se svojim saigračima i čekam odluku kluba šta žele da urade sa mnom.”

Leo Messi statement  #Messi

“I thought we were going to have a day off after the game as always. I had this trip organized and I couldn’t cancel it. I had already canceled it before…”.

“I apologize to my teammates and I’m waiting for what the club wants to do with me”. pic.twitter.com/GBuarEgwSl
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) May 5, 2023

Messijev ugovor sa PSG-om vrijedi do kraja ove sezone, a sve se glasnije spominje njegov povratak u Barcelonu. Međutim, katalonski klub mora prvo osigurati finansijska sredstva za dovođenje Argentinca.

Pored Barcelone za njegove usluge zainteresovan je i Al Hilal, prenosi N1 Sport.


sport.novi.ba