back to top

Messi stigao u Kinu i izazvao haos, na aerodromu ga dočekale hiljade navijača!

Nogometaši Argentine predvođeni najvećom zvijezdom Lionelom Messijem stigli su u Kinu, a na aerodromu u Pekingu legendu Barcelone je dočekalo nekoliko hiljada fanatičnih navijača.

Gaučosi će 15. juna na obnovljenom pekinškom Radničkom stadionu kapaciteta 68.000 gledalaca odigrati prijateljsku utakmicu sa Australijom.

Messi je u Peking stigao privatnim avionom, a na putu do hotela pomno ga je pomno pratila velika armija njegovih navijača.

Bit će to ujedno veliki povratak međunarodnog nogometa u Kinu, nakon tri godine zdravstvenih ograničenja koja su ispraznila stadione i dovela do otkazivanja brojnih sportskih takmičenja zbog COVID-a 19, prenosi Klix.
“Čekao sam od 9 ujutro do podneva”, rekao je veliki Messijev fan Liu Yuheng za lokalne medije, noseći dres Barce u kojoj je Messi ostavio najdublji trag u svojoj karijeri.

“Budući nisam mogao kupiti ulaznicu za utakmicu, rezervisao sam sobu u istom hotelu kao i Messi i nadam se da ću ga vidjeti”, dodao je Liu.

Ovo je inače sedmi Messijev dolazak u najmnogoljudniju zemlju na svijetu, a prvi nakon 2017. godine.

Nakon utakmice s Australijom, aktuelne svjetske prvake 19. ovog mjeseca očekuje još jedan prijateljski susret i to protiv selekcije Indonezije u Jakarti.

sport.novi.ba