Milan Tegeltija dao prvu izjavu kao predsjednik FK Borac

Pravni savjetnik Milorada Dodika, Milan Tegeltija imenovan je, na večerašnjoj sjednici Skupštine, za novog prvog čovjeka Borca.

Tegeltija se tako nakon više od jedne decenije vraća u klub, s obzirom na to je 2010. i 2011. godine obavljao funkciju potpredsjednika.

“Puno je lakše preuzeti klub danas nego tada. Zato želim da se zahvalim prethodnoj upravi koja nam je Borac predala u stanju u kojem je sada. U klubu, naravno, postoje mnoge stvari koje treba unaprijediti, mi smo tu da ga dignemo na viši nivo od onoga na kojem je bio do sada i možete da vidite da su članovi Upravnog odbora koji sjede pored mene pokazatelj da je ovo klub koji spaja a ne razdvaja građane Banjaluke. Svi ljudi koji danas sjede ovdje su posvećeni uspjehu Fudbalskog kluba Borac kao brenda grada i Republike Srpske”, rekao je Tegeltija, dodavši da će Upravni odbor u narednom periodu biti proširen za još tri člana.

“Ovaj sastav Upravnog odbora nije konačan. Trudićemo se da ga popunimo ljudima iz biznis sfere koji resursima i idejama mogu da doprinesu klubu”, rekao je novoizabrani predsjednik Borca, dodavši da je ovosezonski cilj plasman u evropska takmičenja, a da već sljedeće Borac ima potpuno pravo da gaji šampionske ambicije, prenosi MONDO.

“Borac kao i svi klubovi na Balkanu ne može bez podrške države. Imam uvjeravanja od republičke vlasti i podrška sigurno neće izostati”, podvukao je Tegeltija, naglasivši da klubu predstoji finansijska analiza.

“Analiziraćemo finansijsko stanje, ali prema onome što vidimo Borac ispunjava svoje obaveze. Postoje tekuća dugovanja ali grad se uključuje sa značajnijom podrškom i to je jasan pokazatelj da smo svi zajedno uz Borac. Želimo da napravimo nadgradnju i da novac koji dolazi ne dolazi samo od državnih institucija.”

Tegeltija je uvjeren da će Borac na terenu djelovati “evropski”.

“Mi smo Upravni odbor, a sportski dio pripada sportskom sektoru. Međutim, ono što želimo je da Borac igra moderan, napadački evropski fudbal i na tome ćemo insistirati kod sportskog direktora i trenera”, rekao je Tegeltija.

Novi predsjednik Borca rekao je da je ulogu prvog čovjeka prihvatio “kao građanin ovog grada”.

“Da li je politički angažman balast pokazaće vrijeme ali mislim da nije. Svi mi imamo neke druge poslove ali ovdje smo ujedinjeni sa namjerom da unaprijedimo ovaj klub i napravimo dobre rezultate”, naveo je Tegeltija.


sport1.oslobodjenje.ba