Milenko Bošnjaković: Pobijedit će ekipa koja bude imala više volje i želje, nadam se da ćemo to biti mi

Milenko Bošnjaković, trener Tuzla Cityja i Jasmin Čeliković, fudbaler Tuzla Cityja, obratili su se novinarima na danšnjoj konferenciji za medije povodom utakmice 21. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Sloge, koja se igra u nedjelju, 5. marta. 

Nas čeka izuzetno teška, zahtjevna i bitna utakmica. Svi u ekipi su svjesni težine i značaja te utakmice. Igramo dobro i kvalitetno, i mislim da smo zaslužili da ne doživimo poraz od Veleža. Sloga ima isto problema kao i mi, pa će tako pobijediti ekipa koja bude imala više želje i volje, i nadam se da ćemo to biti mi, kazao je Bošnjaković.

On se potom osvrnuo na igrače na koje će računati protiv Sloge.

Ne možemo samo računati na Dinu Ćorića zbog kartona, a ostali igrači su tu. Raduje nas ova pobjeda u Kupu protiv Rudar Prijedora, koja nam je vratila samopouzdanje. Ovi momci koji rade ovdje, odnosom prema radu, klubu, stručnom štabu, zaslužuju mnogo više od ove situacije u kojoj se nalaze.

Poslije  Bošnjakovića, riječ je dobio Čeliković, koji je kazao kao Tuzla Cityju dolazi jedan nezgodan protivnik.

Sama ta činjenica da se susreću dvije ekipe sa dna tabele, kojima je imperativ da se što prije maknu sa tih pozicija, pa tako svaka naredna utakmica nosi neku odgovornost. Sigurno je da će i nama i njima biti imperativ da uzmemo neki bod. Ne znam sa čim bi se Sloga mogla zadovoljiti na ovoj utakmici, ali mi se možemo zadovoljiti samo sa pobjedom. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo tri boda, kazao je Čeliković.

Podsjetimo, utakmica između Tuzla Cityja i Sloge se igra u nedjelju, 5. marta od 13 sati.


sport1.oslobodjenje.ba