Miroslav Ćiro Blažević nema podršku porodice: Već godinu i tri mjeseca imam rak, a kćeri me nisu pitale kako sam

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević koji se posljednju godinu bori s karcinomom otvoreno je progovorio o tome kako nema podršku svojih kćerki u najtežoj životnoj bici.

Ćiro je početkom septembra prošle godine otkrio da mu se bolest vratila te od tada se redovno liječi. Međutim, u ovoj borbi nema podršku svoje porodice. Naime, njegove dvije kćerke nisu mu podrška, čak ga nisu ni kontaktirale posljednju godinu.

“Borim se i dalje, situacija mi je jako teška, ali treba vjerovati.Već godinu i tri mjeseca imam rak, a od tada moje kćeri nisu pitale ‘Kako si tata?”, kazao je za Story.hr.

Legendarni trener ponovo se bori s karcinomom, koji se proširio na limfne žlijezde. Karcinom mu je prvi put dijagnosticiran 2011. godine, a pobijedio ga je već dva puta.

Proslavljeni nogometni trener prije sedamnaest godina se podvrgnuo operaciji raka prostate. Godinu dana kasnije dijagnosticiran mu je melanom u početnoj fazi, pa je i taj problem riješio operacijom, da bi se prije tri mjeseca opet suočio s “bolnom istinom”.

Iako se u 87. godini ponovo suočio s karcinomom prostate, ovaj legendarni trener stoički podnosi liječenje, ali priznaje da razmišlja o smrti, za koju samo želi da bude brza.

Izvor:Klix

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!