Mirza Varešanović: Nalazimo se na poziciji koja vodi u Evropu i nemamo je namjeru ispuštati

Utakmica se igra na stadionu Asim Ferhatović Hase sa početkom od 20:30h, a danas je u prostorijama Bordo kluba održana press konferencija povodom ovog meča.

Trener Sarajeva Mirza Varešanović svjestan je težine sutrašnjeg protivnika te da njegove igrače čeka teška utakmica.

Treća utakmica u sedam dana, jako zahtjevan ritam. Očekuje nas neizvjesna utakmica sa protivnikom koji je jako dobar i kvalitetan. Ako se vratimo u prošlost i utakmice ove dvije ekipe, sve su jako neizvjesne do samog kraja bez obzira gdje se igraju. Mi imamo dobar niz, želimo da nastavimo dobar niz i ostvarimo novu pobjedu, jer nas samo pobjede drže u borbi za Evropu. Trenutno se nalazimo na poziciji koja nas vodi tamo i ne mislimo da ispuštamo to mjesto do kraja, rekao je Varešanović.

On je dodao i da je za Sarajevo najvažnije da izbori poziciju koja vodi u Evropu, bez obzira da li je to druga ili treća pozicija.

Mi razmišljamo samo da budemo na mjestu koje vodi u evropsku scenu, da li je to druga ili treća pozicija, nismo previše opterećeni tim. Nama je bitno samo da izborimo nastup na evropsku scenu. Trenutno se nalazimo na toj poziciji i želimo da je zadržimo do kraja. Naravno da bih bio najsretniji kad bi završili drugi, ali nismo time previše opterećeni, poručuje Varešanović.

Sarajevo u ovaj meč ulazi na krilima velike pobjede u Čitluku nad ekipom Zrinjskog rezultatom 3:2.

To je velika pobjeda za nas, s obzirom da je protivnik bila ekipa koja ne zna za poraz. Mi smo im nanijeli prvi poraz u ovom dijelu prvenstva i to kada je najslađe, kad su trebali slaviti titulu. Međutim, ta utakmica je za nas prošlost, nećemo se više vraćati na nju, najbitnija nam je sutrašnja utakmica protiv Širokog Brijega, da budemo na nivou i ostvarimo pobjedu. Zadnju utakmicu na Koševu protiv Tuzla Cityja nismo bili na onom nivou na kojem smo trebali biti i ja se nadam da ćemo sutra popraviti taj utisak, ističe trener Sarajeva.

Varešanović je poručio da još ne zna koji sastav će odabrati za sutrašnji okršaj.

Imamo još jedan trening danas, u 17:00h. Imamo određenih problema, rovitih igrača, tri igrača nisu trenirala od utakmice sa Tuzla Cityjem, tako da ćemo se danas odlučiti i napraviti ekipu za sutrašnju utakmicu. Nadam se da ćemo pogoditi sa sastavom, ekipa koja izađe sigurno će dati svoj maksimum, da opravdamo očekivanja svih nas, javnosti, da ostvarimo novu pobjedu, zadržimo taj niz i ostanemo na poziciji koja vodi u Evropu, zaključio je Varešanović.

 

 


sport1.oslobodjenje.ba