Mirza Varešanović prokomentarisao novu visoku pobjedu Sarajeva i najavio dolazak još nekoliko pojačanja

Trener Bordo tima Mirza Varešanović nakon meča je istakao da rezultat nije bio bitan te da je akcenat bio na određenim aspektima na kojima se radilo tokom treninga.

“Druga pripremna utakmica, ni u njoj nam nije bio bitan rezultat, važno nam je bilo vidjeti neke stvari koje smo radili na treninzima, posebno prvo poluvrijeme gdje se vidjelo da su igrači umorni od jako teških treninga. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje i nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Ovaj dio priprema smo se fokusirali na fizičku spremu, tako da nam rezultat nije bio bitan. No, u završnom dijelu priprema naravno da će nam biti bitan rezultat kao i sve ostalo, ali imamo dovoljno vremena da se uigramo i izgledamo onako kako mi to želimo”, rekao je Varešanović.

On je najavio dolazak još nekoliko pojačanja.

Biće još nekoliko novih igrača na pozicijama koje nam trebaju, nadam se da će imati dovoljno vremena da se uklope u naš sistem rada i da će što prije prihvatiti ono što mi želimo”, istakao je trener Sarajeva.

Varešanović je dodao da još nema naznake ko će činiti prvu postavu u nastavku sezone.

“Nama će Antalija poslužiti za pravljenje udarnog sastava, jer tamo imamo tri jako dobre provjere”, zaključio je Varešanović.


sport1.oslobodjenje.ba