Mirza Varešanović: Važno je da nije bilo povreda, nastavljamo sa radom

Fudbaleri Sarajeva danas su savladali HNK Međugorje u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u međugorskom  “Sport Centru” rezultatom 4:0

Ovu utakmicu je prokomentarisao Mirza Varešanović, koji je poručio kako je važno da danas u ekipi Bordo kluba nije bilo povreda.

Važno je da nije bilo povreda. Imali smo danas dvije ekipe koje su igrale po 45 minuta i svi su odradili svoj posao na najbolji mogući način. S ozbirom na to da smo jutros imali jako težak trening. Rezultat nije uopšte bio bitan. Imamo tri-četiri igrača koja imaju neku virozu, ali se nadam da će za dan-dva biti dobri, te da će nam se priključiti, kazao je Varešanović. 

Narednu prijateljsku utakmicu Sarajevo će odigrati protiv Famosa.

Narednu utakmicu igramo protiv Famosa, a to tog susreta ćemo se opet fokusirati na ovu fizičku spremu igrača, tako da ćemo u drugi dio priprema koji ćemo obaviti u Antaliji fokusirati se na uigravanje ekipe, poručio je Varešanović.

Na pitanje šta nedostaje ekipi, Varešanović je rekao da je, nakon analize prvog dijela prvenstva, dosta toga falilo timu u svim segmentima fudbalske igre. 

S obzirom na to da smo analizirali prvi dio prvenstva, ekipi je dosta toga falilo u svim segmentima fudbalske igre, tako da ćemo se potruditi da sve to dođe na jedan dobar nivo, koji ćemo mi nadam se pokazati već na startu prvenstva, kazao je Varešanović, 

Sigurno da to nismo planirali, ali vrijeme u Međugorju je takvo, da puno ima kiše svaki dan, tako da nemamo druge mogućnosti. Imamo to što imamo, gledamo da se uklopimo u ove uslove, ali se ne žalimo. Radimo dobro, igrači rade odlično, tako da sa te strane nemamo nikakvih problema.


sport1.oslobodjenje.ba