Mnogi od igrača Borca žele aktivirati ‘‘FIFA pravilo‘‘ o raskidu ugovora na štetu kluba, pomjeren početak priprema

Umjesto 10. januara, Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac, prozivku igrača za proljetni dio sezone izvršiće četiri dana kasnije, saznaje Srpskainfo.

Prozivka Fudbalskog kluba Borac prolongirana je jer uprava kluba navodno još nije riješila problem dugovanja prema fudbalerima iz jesenjeg dijela, pa su mnogi od igrača pred odlukom da aktiviraju ‘‘FIFA pravilo‘‘ o raskidu ugovora na štetu kluba!

Prema pomenutim saznanjima, klub duguje igračima šest plata, a ‘‘FIFA pravilo‘‘ se aktivira nakon duga od četiri ‘‘lična dohotka‘‘ precizirana po ugovoru.

Nedavno je za medije govorio Bogoljub Zeljković, potpredsjednik kluba, koji je istakao da će FK Borac pronaći sredstva za isplatu dugovanja, ali pomjeranje starta početka priprema za proljetni dio prvenstva u Premijer ligi BiH govori da je finansijska situacija na Gradskom stadionu teška i da rješenje još uvijek nije nađeno.

U odnosu na proljetni dio prvenstva, ekipa trenera Vinka Marinovića pretrpjela je velike promjene. Klub su napustili Nikola Andrić, Marko Gajić, Goran Zakarić, Amar Begić, Dino Ćorić, Momčilo Mrkaić, Milan Spremo i Ivan Grgić.

Došli su samo Sergej Dojčinović (Laktaši) i Ivan Lagundžić (Slovenija).


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!