back to top

Mnogi se u Seriji A bore za četvrtu poziciju, ali postoji bojazan da to neće biti dovoljno za Ligu šampiona!

Napoli će gotovo sigurno biti novi prvak Italije i shodno tome ima sigurno mesto u Ligi šampiona sledeće sezone, dok se većina klubova bori za preostale tri pozicije koje donose plasman u elitno takmičenje.

Napoli je sa 71 osvojenim bodom odveć daleko svima ostalima, ali Lacio sa 52, Inter sa 50, Milan sa 48, Roma sa 47, Atalanta sa 45 i Juventus sa 41 bodom žele ugrabiti preostale tri ulaznice za Ligu šampiona.

Međutim, postoji scenario prema kome bi samo tri prvoplasirana tima Serije A izborila Ligu šampiona za sledeću sezonu. Istini za volju, izgledi da se tako nešto dogodi su mali, ali postoje.

Naime, ako kojim slučajem Milan ili Inter osvoje Ligu šampiona, a Roma ili Juventus Ligu Evrope, a pritom ne završe među prve četiri u Seriji A, onda će se ti klubovi pridružiti Napoliju u grupnoj fazi, a njima i drugi, odnosno trećeplasirani tim Serije A.

U tom bi slučaju četvrtoplasirana ekipa Serije A ostala bez grupne faze Lige šampiona jer iz jedne države može biti najviše pet klubova u elitnom klupskom takmičenju.

www.sportskacentrala.com