Mulalić i Dubačkić nakon potpisa za Plave: Željezničar je najveći klub u BiH

Ajdin Mulalić i Dražen Dubačkić govorili su za zvaničnu klupsku stranicu nakon što su danas potpisali za FK Željezničar.

Mulalić je poručio kako je sretan što dolazi u redove Željezničara, s obzirom na to da su Plavi najveći klub u BiH.

Ja sam kao mladić otišao iz BiH, otišao sam u Sloveniju. Sada kada se vraćam ovdje, stvarno sam sretan, jer se vraćam u Želju, koji je najveći klub u BiH. Klub ima navjerovatne navijače i baš ti navijači su najveći razlog mog dolaska ovdje, kazao je Mulalić, pa potom dodao:

Ugovor sam potpisao na dvije godine. Pregovori su išli dobro. Gospodin sportski direktor Bekrić je bio stvarno korektan i profesionalan. Što tiče toga, Željo je u dobrim rukama i sa pregovorima nije bilo nikakvih problema.

On se potom osvrnuo na svoj period u ekipi NK Domžale.

Iza mene je dug period u Domžalama. Tamo imam mnogo prijatelja i dobrih ljudi. Bilo je teško, ali sam siguran da je to pravi korak u mojoj karijeri. Mislim da sa Željom možemo napraviti dobru priču da bude dobro i za mene i za klub, kazao je Mulalić, pa dodao:

Nermina i Botonjića jako dobro znam. Botonjić je bio čak moj trener u Domžalama, a Nermina znam iz Radomlja, tako da se dosta dobro znamo. Sigurno su veliki profesionalci, veliki radnici. Mislim da cijela ekipa, uprava, klub, na čelu sa Nerminom i ostalim njegovim pomoćnicima, možemo napraviti dobru priču.

Nakon Mulalića, Dubačkić se obratio.

Osjećaj je fenomenalan. Uvijek je lijepo doći na Grbavicu. Zadovoljan sam posljednje dvije-tri sezone sam standardan igrač i zadovoljan sam kako to ide, poručio je Dubačkić, pa dodao:

Grbavica je Grbavica, Željo je Željo. Pratio sam svaku utakmicu skoro i poznajem većinu igrača. Mislim da ću se fino uklopiti.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!