NAKON SKANDALA: Kyrie Irving će Jevrejima uplatiti 500.000 dolara nakon skandala koji je izazvao

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Košarkaš Brooklyn Netsa Kyrie Irving izvinio se Jevrejima nakon što je reklamirao jedan film antisemitskog sadržaja, a nakon što je priznao grešku, odlučio je donirati čak pola miliona dolara za jevrejsku zajednicu.

Njegovi Brooklyn Netsi su preuzeli istu finansijsku obavezu, zajednički su objavili u saopštenju koje su napisali zajedno s Anti-Defamation League (ADL).

Ova nevladina organizacija, čiji je cilj podrška Jevrejima protiv svih oblika antisemitizma, najoštije je osudila to što je Irving na svojim društvenim mrežama objavio poster filma “Hebrews to Negroes: Wake Up Black America” i njegovo deljenje linka na Amazonu za iznajmljivanje ili kupovinu filma.

U režiji Ronalda Daltona Juniora, ovaj dokumentarac iz 2018. je adaptacija istoimene knjige iz 2015, u kojoj piše da su “mnogi poznati visokorangirani Jevreji priznali da su poštovali đavola”.

“Svjestan sam negativnog utjecaja moje poruke na jevrejsku zajednicu i preuzimam odgovornost za to”, rekao je Irving i dodao:

“Ne vjerujem da je bilo šta šta je rečeno u filmu istina ili da odražava moj moral i načela. Nisam namjeravao nauditi nijednoj grupi, rasi ili vjeri, samo želim biti svjetionik istine i svjetla”, poručio je sjajni košarkaš kojeg su zbog ovoga osudile brojne bivše i sadašnje NBA zvijezde.

Izvor:Klix

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!