Nakon utakmice sa Borcem počinje rekonstrukcija stadiona Pod Bijelim brijegom

Fudbaleri HŠK Zrinjski nižu sjajne rezultate. Sedmostruki prvak Bosne i Hercegovine ipak, ima dosta neuslovan stadion za današnje uslove. Sam travnjak u dosta je dobrom stanju, ali tribine nisu onakve kakve dolikuju višestrukom prvaku BiH. Stadion je imao kapacitet oko 25.000, a danas može primiti oko 20.000 gledatelja.

Sastoji se od tri tribine. Jedne manje, istočne sa kapacitetom oko 5.000 gledatelja bez sjedećih mjesta, te zapadne tribine, odnosno dvije tribine, donje koja može primiti nešto više od 6.000 gledatelja i gornje tribine koja je dosta veća od prethodne dvije. Srednji dio tribine nije funkcionalan, jer gledatelji zbog krova ne mogu pratiti utakmicu.

Svlačionice, te popratni objekti su u više navrata doživljavali  promjene i modernizirali su. Donji dio zapadne tribine danas je dosta funkcionalniji nego prije, dok ostale dvije dvije imaju puno manje konfora, i ne zadovoljavaju kriterije UEFA-a.

U navijačkim krugovima ovih dana se najavljuje rekonstrukcija, kako travnjaka, tako i zapadne tribune. Prena dostupnim informacijama koje su nezslužbene uz zamjenu travnjaka spominje se pomjeranje terena prema tribini Zapad, kao i njeno natkrivanje.

Ono što je izvjesno jeste da će radovi na stadionu započeti odmah nakon domaće utakmice protiv Borca, a što će oni obuhvatiti saznat ćemo u danima koji slijede.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!