back to top

NAKON ZAVRŠETKA KARIJERE: Jednom od najboljih igrača Serije A prijeti čak 16 godina zatvora?!

Albert Gudmundson je bio fantastičan ove sezone i zahvaljujući njegovim golovima Đenova je imala izuzetnu godinu i završila je u sredini tabele nakon povratka u Seriju A.

Islanđanin se nalazi među najboljim strelcima Serije A sa 14 pogodaka, ispred njega su samo Lautaro Martinez (24), Dušan Vlahović (16), Olivije Žiru i Viktor Osimen sa po 15 golova.

Sjajna sezona Islanđanina privukla je interesovanje mnogih klubova. Đenova očekuje zaradu od najmanje 35 miliona evra.

Mediji su do sada povezivali talentovanog napadača sa Milanom, Juventusom, Interom, Totenhemom, ali postoji mogućnost da transfer karijere Albertu bude stopiran.

Naime, islandsko tužilaštvo nastavlja istragu protiv Gudmundsona zbog optužbi za seksualni napad koji se navodno dogodio prošlog ljeta. Jedna devojka je u avgustu prijavila policiji da ju je fudbaler seksualno napastovao u jednom noćnom klubu u Rejkjaviku.

Advokat koji zastupa devojku smatra da je njezino svjedočenje vrlo vjerodostojno.

Svako ko ima seksualni odnos s osobom bez njezinog pristanka je kriv za silovanje i može biti osuđen na zatvorsku kaznu od jedne do 16 godina, navodi dnevnik Il Giornale.

Islandski mediji izvještavaju da će se Gudmundson pojaviti pred sudom ovog jeseni. Igrač tvrdi da nije kriv i uvjeren je da to neće spriječiti njegov transfer tokom ove sezone.

Izvor: ( www.sportskacentrala.com / Penal.rs )