Navijači Novog Pazara napali svog kapitena, Rasim Ljajić zbog skandala napustio klub!

Nekoliko navijača Novog Pazara fizički je napalo golmana Filipa Kljajića i zbog toga je Rasim Ljajić napustio taj srbijanski klub.

On je donedavno bio čelnik Pazaraca, a sada je javno napustio tu funkciju i to potvrdio Mozzart sportu. Također, Ljajić je uputio izvinjenje i bivšem golmanu Partizana te njegovoj porodici i zapitao sve – ko će nakon te sramotne scene doći da igra u Novom Pazaru?
“Nakon incidenta nekoliko navijača, koji su fizički napali golmana Kljajića, želim da saopštim da se potpuno povlačim iz kluba i da ne želim više da imam bilo kakve veze s FK Novi Pazar. Ovo je prevršilo svaku mjeru i svako dalje ostajanje u klubu za mene lično bi predstavljalo nepotrebnu kompromitaciju. Već sam jednom, prije nekoliko mjeseci, upozorio da klub mora da raščisti odnos s navijačima-pojedincima, koji izazivaju incidente i prave ogromnu finansijsku i sportsku štetu, i da ne vidim sebe u njemu, ako se taj problem ne riješi. Treba reći da se situacija u velikoj mjeri popravila i da nije bilo incidenata i skandala na prethodnim utakmicama. Međutim, navijači su nakon završene utakmice sa Kolubarom pozvali ‘igrače na raport’ što je potpuno neprihvatljivo, da bi situacija danas kulminirala kada je njih nekoliko započelo raspravu s kapitenom Klajićem i na kraju ga napalo i polilo vodom”, stoji u pisanoj izjavi Mozzart Sportu.

“Želim ovom prilikom da uputim izvinjenje golmanu Kljajiću i njegovoj porodici zbog doživljene neprijatnosti i neviđenog skandala. Godinama unazad, trudio sam se da promijenim imidž kluba i dobrim dijelom smo u tome uspjeli. Igrači su rado dolazili u Pazar i imali su samo riječi hvale za tretman, odnos prema njima i uslove u klubu. Ovim incidentom, sve je poništeno. U trenucima kad se tim bori za izlazak na evropsku scenu, kad se radi na poboljšanju infrastrukture, kad je klub finansijski stabilizovan i organizaciono ojačan, desio se incident koji dovodi u pitanje i opstanak kluba. Uprava nije kriva, ali ne može pobjeći od odgovornosti. Prije svega što su uopšte dozvolili da šačica navijača uzima sebi za pravo da i kontaktira sa igračima. Mogao je Pazar da izgubi i sve utakmice, mogao je i da ispadne iz lige, ali ovo sebi nije smijeo da dozvoli. Koji će nogometaši ubuduće dolaziti u Novi Pazar? Koji će sponzor pristati da pomaže klub? Ne želim da zataškavam bruku koja se dogodila, jer bi onda bio saučesnik u njoj. Ne bi bilo pošteno ni prema kapitenu Kljajiću, koji je za kratko vreme boravka u Pazaru pokazao da je i ljudska, moralna i sportska veličina. Ne bi bilo pošteno ni prema iskrenim i brojnim navijačima kluba koji moraju saznati istinu zbog koje klub ulazi u najveću krizu u posljednjih nekoliko decenija. Što se mene tiče, s huliganima ne želim da budem na istom mjestu, pa ni na tribinama stadiona. A bit će interesantno vidjeti da li će ovaj napad na kapitena Kljajića dobiti i svoj sudski epilog”, zaključio je Ljajić.

Novi Pazar je doživio poraze u tri od posljednje četiri utakmice, ali i pored toga se Pazarci nadaju da bi u finišu sezone mogli da se domognu pete pozicije i tako izbore plasman u Evropu. Bio bi to historijski uspjeh za klub koji je dio sezone proveo i kao lider Superlige, a za koji Filip Kljajić (32) brani od prošlog leta.

sport.novi.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!