Ne znaju oni šta je PLBiH: 10 francuskih klubova ove sezone mijenjalo trenere, javnost u čudu

Deset francuskih klubova od njih 20 koji se takmiče u ligi mijenjalo je trenere ove sezone, što je blizu historijskog rekorda postavljenog u sezoni 2004/2005, kada je 11 klubova mijenjalo trenera.

Informacije iz francuskog prvenstva za njih su razočaravajuće, govore o tome da klubovi nemaju vizije, jer ih je čak polovina mijenjala trenera.

Napravili smo malo poređenje sa Premijer ligom BiH, a podaci su ako ne šokantni, onda smiješni. Jer francuska se liga sa našom ne može porediti.

Zrinjski su ove sezone vodila dva trenera, baš kao i Borac. Sarajevo su vodila dva stalna i jedan privremeni trener, baš kao i Željezničar, a dva trenera su vodila i Velež. Tri trenera vodila su Posušje, dva trenera vodila su Slogu, dva su vodila Slobodu, kao i jedno prelazno rješenje. Tri su vodila Leotar, dva Igman, dva plus jedan prelazni Tuzlu.

Dakle, 11 klubova u Premijer ligi BiH ove sezone je mijenjalo trenere, rijetki su to radili samo jednom, a jedini klub koji nije mijenjao ili bio primoran mijenjati trenera od početka sezone je Široki Brijeg.


sport1.oslobodjenje.ba