Nedim Jusufbegović: Vjerujem da ćemo do kraja sedmice realizovati još dva-tri transfera

Prema planu i programu priprema, svoju prvu kontrolnu utakmicu fudbaleri Veleža odradili su protiv niželigaša Blagaja.

Kako je ranije i najavio Nedim Jusufbegović, priliku su dobili igrači sa manjom minutažom, mladi, ali neki novi fudbaleri koji su stigli među Rođene.

U prvoj postavi prve Veležove utakmice u 2023. našli su se Ribić, Gosto, Bajrić, Kvakić, Milak, Drina, Kadrić, Šikalo, Pličanić, Pantelić i Pehilj.

Dok su na klupi ostali Nanić, Jahija, Jogunović, Puce, Beća, Domić, Džanković, Barou i Sijamija. Na kraju je završilo 1:1, jedini gol za Velež dao je Šikalo.

Željeli smo vidjeti kakva je trenutno situacija sa pojedinim igračima, utakmica je iz te perspektive poslužila svrsi, rekao je Jusufbegović za Dnevni list.

Pružili smo priliku nekim mlađima, nekim novim igračima i zasad znamo kako ćemo se postaviti u nastavku priprema, dodao je Jusufbegović.

Strateg Rođenih je potom kratko prokomentarisao promjene u kadru koje su se dogodile i koje se trebaju dogoditi.

Stigao je još jedan golman, pojačali smo konkurenciju na ovoj poziciji, međutim dolazak novog golmana ne znači kako ćemo naše mlade golmane koji su tu s nama zapostaviti. Kada su u pitanju ostali igrači, mislim da je to ono što smo tražili, barem kada je u pitanju taj defanzivni dio ekipe. Čekamo još ‘prema naprijed’, vjerujem da ćemo realizirati dva – tri transfera, ja se nadam da ćemo taj posao završiti do kraja sedmice pred nama, poručio Jusufbegović.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!