Nedim Jusufbegović: Vratili smo se kasno u Mostar, izgubili smo jedan dan za pripremu utakmice protiv Borca

Nije Nedim Jusufbegović bio pretjerano veliki optimist. Prije svega, nekako je pokušao biti realan, jer bez obzira na sve, ekipa se promijenila, novi igrači su dolazili jedan za drugim i teško je bilo očekivati da stvari od prve utakmice krenu u željenom pravcu. Međutim, za Velež, možda čak i pomalo iznenađujuće, ipak jesu.

Velež je dobio prvi tri utakmice godine. Dvije u Kupu i jednu u prvenstvu. Protiv premijerligaša, protiv ekipa koje su im napravile puno problema u prvom dijelu sezone.

Uostalom, Velež u dvije prvenstvene utakmice nije dobio Posušje, nije ni Slogu Meridian u dvije, tek je uspio jednom savladati Tuzla City.

Sada je kroz tri susreta dobio jako puno, probio se (95 posto) do polufinala Kupa, u prvenstvu je također napravio pomak. I nije nevažno spomenuti da je Velež u tri dana imao dvije izuzetno teške utakmice, na terenima koji su bili sve samo ne za fudbalt, da je ekipa proputovala pola države i usput imala prometnu nesreću, ali da je na kraju upisala dvije pobjede. Protiv Sloge je završilo 3:0.

Pobjeda je bila sve osim laka, imali smo dan manje odmora, pokazali smo jednu veliku želju, zrelost i energiju, ocijenio je nakon utakmice u Modriči Jusufbegović u izjavi za Dnevni list.

Teško je pričati o bilo kakvoj taktici na onakvom terenu, mi smo jednostavno pridržavali onoga što se dogovorili. Bilo bi drugačije da je Sloga zabila penal. Mi smo bili pravi i na nivou, presudio je timski duh. Svaka čast mojim momcima, kapa im do poda. Vratili smo se kasno u Mostar, mogu reći da smo izgubili jedan dan za pripremu utakmice koja nam dolazi u subotu, a to je Borac. Zato smo ovaj susret već zaboravili, okrećemo se Borcu, dodao je Jusufbegović, koji će kako sada stvari stoje, imati jednog igrača manje u rosteru, jer se povrijedio Emir Halilović.

Podsjetimo, od siline udarca, kostobran je bukvalno pukao, ali je, čini se, Emir težu povredu izbjegao. Ipak, tu je veća posjekotina zbog koje je igrač Veleža prisiljen propustiti utakmicu protiv Borca, koja je na rasporedu u subotu.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!