back to top

Nermin Bašić pred Igman: Imaju trenera koji je…

Trener Željezničara, Nermin Bašić, najavio je sutrašnju utakmicu 29. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Igmana koja se igra na stadionu Grbavica.

U nekoj fazi smo gdje je svaka naredna utakmica neka finalna za nas i za borbu u Evropu. Prije svega, poslije jako stresne utakmice protiv Borca, ekipa se dobro oporavila. Momci su svjesni važnosti svake utakmice i mislim da će protiv Igmana biti jako teška i zahtjevna utakmica. Znamo da je ekipa Igmana jako dobro posložena, ima jako iskusne igrače koji se znaju nositi sa pritiskom. Imaju odličnog trenera koji je za ovu ligu fenomenalan. Očekujem jednu tešku i zahtjevnu utakmicu. S druge strane, od svog tima očekujem neku pozitivnu rekaciju. Želimo biti pravi zajedno sa našim navijačima, pa da zajedno idemo do pobjede, kazao je Bašić, a potom dodao:

Odigrali smo pet utakmica u vrlo kratkom vremenskom periodu i mi zaista nemamo vremena za jedan normalan trening zbog nekih godina i preventivnih stvari, da se ne bi ko povrijedio i zbog toga smo rotirali. Imamo jako kvalitetnu ekipu i širok kadar što se tiče toga. Za ovu utakmicu će nam faliti kartonirani Armin Hodžić, dok su svi ostali igrači sposobni.

Utakmica između Željezničara i Igmana se igra sutra od 20 sati. 


sport1.oslobodjenje.ba