back to top

Nezapamćena bruka Alvara Morate: Valjao se kao pokošen, a onda je čuo šta se desilo…

Alvaro Morata je glavni akter itekako nepopularne scene zbog koje će se španski napadač suočiti sa ozbiljnim osudama zbog na nekin ačin nesprotskog ponašanja.

Nakon Svjetskog prventva Atletico Madrid je igrao prvi meč protiv Elchea i upisao je pobjedu sa 2:0, ali je trijumf bio sve osim lagan.

Poslije prvog dijela mreže su mirovale, ali je u sudijskoj nadoknadi isključen gostujući fudbaler Gonzalo Verdu što je Jorgandžijama u nastavku olakšalo posao.

Ipak, nakon deset minuta igre u drugom dijelu stiglo je i isključenje za domaće jer je pocrvenio Mario Hermoso, ali ubrzo nakon toga Atletico postiže gol preko Joaa Felixa.

Međutim tri boda nisu bila sigurna sve do 74. minute kada je domaćin stigao do drugog gola i to na najbizarniji mogući način.

 

Morata je ušao u kazneni prostor, namjestio se na lijevu nogu, a poslije šuta lopta je otišla visoko u zrak, dok je napadač ostao na podu previjajući se od bolova.

Ali Španac u tom trenutku nije vidio da je lopta prešla iza leša golmana Edgara Badije. Zatim je čuo huk sa tribina i slavlje navijača.

Shvatio je da je postigao gol i onda odjednom ustao kao da mu se ništa nije desilo. Slavio je i radovao se sa saigračima potpuno oporavljen.

Nakon što su mu Antoine Griezmann i Sergio Reguilon rekli da je on postigao gol završio je u nevjerici. Situaciju pogledajte ovdje.

“Bio sam na podu i mislio sam da je Griezmann postigao gol, mislio sam da je on zabio nakon što se lopta odbila”, rekao je Morata poslije utakmice te dodao:

“Bila je ovo važna pobjeda, pogotvo na našem stadionu. Željeli smo da se navijači dobro osjećaju na kraju godine. Hvala im na podršci.”

Sa tri boda protiv Elchea, Atletico je izbio na treće mjesto i vratio se u borbu za Ligu prvaka.