Novi problemi na stadionu Koševo, hoće li se ove godine teren ikako koristiti?

Skoro osam mjeseci od početka radova na terenu stadiona Asim Ferhatović – Hase posao još nije završen, a čini se da FK Sarajevo još neko vrijeme neće moći zaigrati na svom stadionu.

Nakon što su se jučer pojavile informacije o zaustavljanju radova na prošivanju hibrida, danas sa Koševa stižu nove, koje govore o tome da mašina radi, ali samo na jednom, manjem dijelu terena, ispred sjeverne tribine.

Veći dio terena je suviše tvrd kako bi igle koje prošivaju hibrid mogle prodrijeti dovoljno duboko kako bi posao uradile kako treba. Upitno je i koliko je posao dobro urađen prije postavljanja travnjaka, budući da se na jednoj od fotografija vidi da trava gotovo nikako nije pustila korijen, koji bi morao biti duži od deset centimetara.

Direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović tvrdi da klub još uvijek ne zna kada i kako će se ovaj problem riješiti.

“Cijeli dan smo u kontaktu sa ljudima iz Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, Općine Centar i izvođačima radova. Oni tvrde da je problem što je podloga pretvrda za prošivanje, te su pristupili nečemu što se zove vert drain tehnika, međutim ni to nije riješilo problem. FK Sarajevo sada čeka povratnu informaciju o tome kako dalje pristupiti rješavanju problema”, rekla je direktorica Alimanović za N1.

Kako nezvanično saznaje N1, ukoliko se dogodi najgori mogući scenario, travnjak na stadionu Koševo morat će biti podignut, a donji slojevi zamijenjeni do nivoa drenaže, te bi morali biti ponovo postavljeni, a to znači da na Koševu fudbala neće biti sigurno do kraja fudbalske sezone.

Direktorica FK Sarajevo se nada da do toga ipak neće doći.

“Mi, kao najviše oštećena strana, nadamo se da će svi uraditi sve što je u njihovoj moći kako bi se Sarajevo što prije vratilo na svoj stadion”, rekla je direktorica Alimanović.

Podsjećanja radi, radovi na terenu stadiona Asim Ferhatović – Hase počeli su 9. avgusta prošle godine. Iz dokumenata do kojih je došao N1, konzorcij koji je dobio posao za izgradnju terena trebao je jedan teren završiti u roku od 30 dana, zatim se taj rok pretvorio u 60, a čini se da bi na stadionu Asim Ferhatović – Hase, taj rok mogao biti i 360.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!