back to top

Olmo uskoro može ostvariti transfer karijere: EVO U KOJI KLUB BI MOGAO PREĆI

Dani Olmo dominira na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, s tri gola dijeli prvo mjesto strijelaca, dok s dvije asistencije dijeli drugo mjesto. Njegova Španjolska je u finalu i možda će se obistiniti predviđanja Philippa Lahma da će Olmo biti najbolji igrač prvenstva.

Olmo je posebno impresionirao protiv Njemačke, kad je u 51. minuti postigao gol za vodstvo, a potom asistirao za pobjedu u 119. minuti. Jučerašnjim golom protiv Francuske odveo je Španjolsku u finale, a igrao je i protiv Gruzije te asistirao protiv Albanije.

Uz dobru formu u RB Leipzigu, Olmo je prošle sezone zabio osam golova i imao pet asistencija u 25 utakmica. Njegova tržišna vrijednost je 50 milijuna eura, s klauzulom od deset milijuna više.

Postoji nejasnoća oko važenja te klauzule. Prema stručnjaku Fabriziu Romanu, vrijedi do 15. srpnja, dok Bild tvrdi da traje pet dana duže. RB Leipzig će, ako to poželi, moći prodati Olma i nakon tih datuma, ali će klubovi morati platiti veću cijenu zbog sjajnih igara na Euru koje je Olmo pružio.

Dinamo također prati situaciju oko Olma. Došao je iz Barcelone u Dinamo 2014. i prodat je Leipzigu 2020. za 29 milijuna eura, uz klauzulu po kojoj Dinamu pripada 20 posto od buduće zarade. Spekulira se o prelasku u Bayern, Manchester City, Manchester United, Tottenham, ali se također spominje povratak u Barcelonu.

Izvor: ( sport.novi.ba / Penal.rs )