ON JE ODMAH REAGOVAO NA OVU IZJAVU: Griezmann je rekao da je Messi najbolji na svijetu

U nedjelju se igra finale Svjetskog prvenstva u Kataru između Francuske i Argentine, što bi trebao da bude pravi nogometni klasik za kraj 2022. godine.

Argentinci žele do trofeja, kako bi Lionel Messi mogao da kaže da je najbolji svih vremena i da sa stilom završi svoju karijeru, dok Francuzi namjeravaju odbraniti naslov svjetskog prvaka iz 2018. godine.

Biće ovo po mnogima okršaj Messija i Mbappea, dvojice saigrača iz PSG-a. Mbappe je pokazao da je “zvijer” koju je teško zaustaviti, ali on je tek na početku svoje karijere i pred njim su godine dokazivanja, dok se Messi u godinama iza nas bezbroj puta dokazao.

Messijevo vrijeme prolazi, ali i dalje ga smatraju najboljim igračem na svijetu, pa čak i u redovima rivala. Tako je francuski reprezentativac Antoine Griezmann izjavio da je “Messi najbolji na svijetu”.

Ta izjava je očito zasmetala mnogima u Francuskoj, iako niko od igrača nije želio ništa da kaže povodom toga, izuzev Aureliena Tchouamenija, koji je nakon pobjede nad Marokom u četvrtfinalu izjavio:

“Griezmann je rekao da je Messi najbolji igrač na svijetu? Za mene je Kylian najbolji. Mbappe je broj jedan u svijetu i ja mu želim da to dokaže već u sljedećoj utakmici, u finalu Svjetskog prvenstva”, kazao je Tchouameni.

Igračem utakmice protiv Maroka proglašen je upravo Antoine Griezmann, tako da Mbappe nije bio prisutan u Mixed zoni nakon utakmice. Međutim, francuski napadač poslao je poruku putem društvenih mreža.

Mbappe je na svom Twitteru objavio poruku od samo šest riječi, na engleskom: “Back to back World Cup Final “, u prijevodu “Dva uzastopna finala Svjetskog prvenstva”.

Prvi je to put da je Francuska u posljednjem činu SP-a dovedena u poziciju da brani naslov svjetskog prvaka.

U prošlom izdanju Francuska je osvojila veliki trofej nakon odlučujuće pobjede nad Hrvatskom rezultatom 4:2. Tada je Mbappe uspio postići četvrti gol za Francusku.