Ono pravo tek slijedi: Haaland u ‘dogovorenom transferu’ vrijednom 200 miliona eura napušta City

Mjesta za paniku nema jer se radi o periodu koji je tek pred nama, ali je svima jasno da je Manchester City tek usputna stanica zahuktalom Erlingu Haalandu.

Norvežaninu nije dugo trebalo da se adaptira na najjaču ligu svijeta, što je pozitivno iznenadilo sportsku javnost na Otoku.

21-godišnjak se do kraja nije ni smjestio u Manchesteru, a mediji, s potpunim pravom, svakim danom pojačavaju priče o njegovom novom odlasku.

U Egleskoj su klauzulu u ugovorima zabranjene, ali uvijek postoji način da se pravila zaobiđu, kao što je to uradio City.

Klauzula, ona otkupna, za Haalanda počinje vrijediti samo za inostranstvo i to od 2024. godine, kada će zainteresovani klub moći da ga kupi za 200 miliona eura. Pogađajte o kome se radi.

Naravno, u krupnom planu je oduvijek bio Real Madrid, a Florentino Perez navodno je već osigurao potrebna sredstva i odobrio dovođenje sjajnog Norvežanina za dvije godine. Vijest prenose Sky Sports i ESPN.

Perez ima u cilju da Cityju ostavi dovoljno prostora za dostojnu zamjenu, a uz Pep Guardiola će Haalanda osnažiti i igri u sistemu, što mu je do sada bila slabija strana.

Haaland na Santiago Bernabeu 2024. godine stiže kao projektovana zamjena za legendarnog Karima Benzemu.

Izvor:AM

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!