Oporavio se Miralem Pjanić, navijači njegov povratak dočekuju s nestrpljenjem!

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić oporavio se od povrede koju je doživio u februaru igrajući za svoj Al Sharjah.

Pjanić je doživio neugodnu povredu prepone zbog kojeg je sredinom februara morao u ranoj fazi završiti utakmicu svog Al Sharjaha protiv Khor Fakkana.
Tom prilikom proslavljeni bh. reprezentativac izašao je iz igre u bolovima. Činilo se da će to biti duža pauza, ali je srećom bh. veznjak prošao bez težih posljedica.

Zbog povrede u ne baš najbolji trenutak, Pjanić je propustio pet utakmica za svoj Sharjah, ali i ono za nas važnije, dvije uvodne utakmice reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Islanda i Slovačke.

Posebno se njegovo odsustvo osjetilo u porazu od Slovačke, gdje je Zmajevima nedostajalo kreativnosti u veznom redu, a koju nam je znao Pjanić donijeti u proteklim utakmicama.

Sada se konačno oporavio. Večeras je prvi put u rosteru za nastup u dresu Al Sharjaha u duelu protiv Al Wahde, koji se igra u okviru 21. kola UAE lige od 20 sati.
Nema sumnje da će reprezentativac BiH dobiti šansu, makar u drugom poluvremenu, ukoliko je dovoljno spreman fizički nakon povrede prepone.

Vijest o tome da je Pjanić konačno u konkurenciji razveselila je fanove Sharjaha u komentarima na društvenim mrežama. Posebno jer se vraća u važnom trenutku, a njegov tim je bez njega na terenu dobio samo jednu utakmicu od posljednje tri. Ove sezone za tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postigao je pet golova i dodao četiri asistencije.

sport.novi.ba