Optužbe Francuza: Neymar je dobio crveni karton kako bi otišao na proslavu Nove godine u Brazil?

PSG je u srijedu u 16. kolu francuskog prvenstva na svom Parku prinčeva jedva pobijedio predzadnju ekipu lige Strasbourg rezultatom 2:1.

Utakmicu je obilježio Neymar koji je u manje od jedne minute zaradio dva žuta kartona i isključenje. Francuski mediji nagađaju pozadinu njegovog ponašanja.

Neymar je doslovno u razmaku od manje od minute zaradio dva žuta kartona na utakmici protiv Strasbourga. Prvo je u 61. minuti rukom u lice udario protivnika i sudac Clement Turpin ga je prvi put upisao u svoju bilježnicu.

A samo minutu kasnije Neymar je uletio u kazneni prostor gostiju nakon čega je uslijedio teatralni pad pa je zbog simuliranja dobio i drugi žuti karton!

S ovim crvenim kartonom Neymar je zaradio automatsku suspenziju od jedne utakmice, a to znači da neće moći igrati na sljedećem prvenstvenom susretu koji, pazite sad – pada na Novu godinu, 1. januaru 2023. godine.

PSG će igrati u gostima kod Lensa, ali bez Neymara, a francuski mediji otkrivaju njegov ‘pakleni plan’.

Naime, Neymar navodno planira Novu godinu proslaviti u domovini. Poznato je da ne propušta proslavu Revelion u Rio de Janeiru koja je jedna od najvećih na svijetu. Tačno u ponoć milioni ljudi na plažama, odjeveni u bijelo, bacaju cvijeće u more, a potom slijedi velika proslava i doček Nove godine uz obilnu gozbu.