OSJEĆAO SE LOŠE I DAO OTKAZ NUTRICIONISTI JER NIJE MOGAO BEZ ŠEĆERA: Saigrači u šoku dok gledaju šta jede!

Fudbaleri koji nastupaju na najvećem nivou prilagode cijeli svoj život kako bi bili što bolji i poštuju skoro sva moguća pravila kako bi trajali što duže, no ima i onih koji baš i ne mogu da idu toliko daleko i sebi jednostavno moraju da dopuste neke stvari koje za fudbalere baš nisu toliko tipične.

Svijet fudbala se itekako promijenio u prethodnih desetak godina, a to se posebno odnosi na načine treninga i ishranu koja je sada znatno rigoroznija nego što je to bilo nekada i moraju se poštovati sva pravila.

Tu “modernizaciju” što se tiče striktnog režima ishrane nekako je proslavio Cristiano Ronaldo koji je izbacio sve stvari za koje misli da mu štete tijelu i maksimalno se brine o tome već godinama kako bi što duže igrao i bio u vrhunskoj fizičkoj formi.

I većina drugih fudbalera pokušava da prati taj tempo, ali nisu baš svi psihički toliko jaki kao Ronaldo da se odreknu svih tih “poroka” koje imaju.

U centru pažnje zbog toga našao se napadač Chelseaja, Kai Havertz, koji je priznao da i nije baš najbolji primjer za mlađe igrače kada je ishrana u pitanju, a poseban problem pravi mu “slatka hrana” bez koje Nijemac jednostavno ne može.

Havertz je priznao da je prošle godine pokušao angažovati nutricionistu kako bi regulisao ishranu i ponašao se kao ostali njegovi saigrači koji vode računa o tome, ali baš nije uspio kako je očekivao i brzo se vratio na staro.

“U potpunosti sam lud za šećerom i ne mogu bez čokolada, bombona i slično. Prošlog ljeta sam zaposlio nutricionistu kako bi jeo kao ‘profesionalac’, ali mi to uopšte nije uspjelo kako sam se nadao”, počeo je Havertz i dodao.

“Nisam se uopšte dobro osjećao s takvim režimom ishrane. Nakon pola godine dao sam mu otkaz i počeo sam ponovo jesti gumene bombone i skittles na poluvremenu utakmica. Sada se osjećam sjajno i ponovo sam pun energije. Jednostavno moje tijelo tako funkcioniše”.

‘I’m a total sugar freak. Last Summer I hired a nutritionist to eat more professional. I didn’t feel good at all and after half a season I returned to eating gummy bears and skittles at half time. Now I feel full of energy again

– Kai Havertz pic.twitter.com/ufgvkNb3oy
— TheFootballHub (@TheFootballHubs) April 3, 2023

Njemački napadač nije baš briljirao na terenu kada je imao čovjeka koji je vodio računa o tome šta jede, te je odlučio da se vrati na staro jer je shvatio da to baš i ne funkcioniše kako se on nadao.

Havertz je poručio da kada je u pitanju slatko i ne pretjeruje toliko, ali da ga igrači svaki put čudno gledaju kada u svlačionici otvori na poluvremenu gumene bombone i bez problema ih jede, a onda na terenu igra sjajno.

“Oni baš i ne mogu da vjerujem da to radim i svaki put se iznenade kada na poluvremenu jedam gumene bombone. No, to mi daje energiju”, zaključio je.

Havertz je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu londonskog kluba odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima, te je uspio da zabije devet golova i upiše jednu asistenciju.

 


sport.novi.ba