OTKRIVEN RAZLOG: Benzema osvojio Zlatnu loptu, ali Lion neće dobiti 1.000.000 eura

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Posljednjih godina kada klubovi pregovaraju oko kupovine igrača u ugovor se ubacuju razni bonusi od kojih su neki lako, a neki malo teže ostvarivi. Ali, svi sa ciljem da se osiguraju mogućnost dodatne zarade od prodaje igrača.

Takav bonus je imao i Lion u ugovoru sa Real Madridom kada mu je 2009. godine prodao Karima Benzemu. Tada još mladi golgeter je prešao u najveći klub na svijetu, koji je francuskom višestrukom prvaku platio 35.000.000 eura. Međutim, jedna od klauzula u ugovoru je bila i da će Lionu pripasti još 1.000.000 eura ako Benzema osvoji Zlatnu loptu!

Benzema je te 2009. imao 20 godina, pa iako je važio za supertalenta, niko nije realno očekivao da će postati najbolji fudbaler svijeta. Što je najgore, nisu u to vjerovali ni u Lionu. I zbog toga sada neće dobiti 1.000.000 eura od Reala, iako je Karim podigao Zlatnu loptu.

Šta se dogodilo? Kako je objasnio predsednik Liona Žan-Mišel Olaz, ta klauzula je važila samo za prvi ugovor koji je Benzema potpisao sa Realom. Lion kasnije nije na njoj insistirao, da bude i u narednim, a Karim je više puta za ovih 13 godina produžavao i potpisivao nove ugovore sa Kraljevskim klubom. Pošto nisu do kraja vjerovali u Benzemu, u Lionu neće dobiti „premiju“ od 1.000.000 eura.

Izvor:Avaz

 

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!