Petev zaplakao u studiju: Nakon svega Hadžibegiću želim samo jedno…

Sada već bivši selektor reprezentacije BiH Ivaylo Petev bio je večeras gost Centralnog dnevnika na Face TV, a istakao je da ni sam ne zna zašto je morao napustiti reprezentaciju BiH nakon plasmana u A Ligu nacija.

“Ponosan sam na ono što smo napravili, a svi znamo šta je bilo na početku. Borio sam se kao lav da tu sliku promijenim. Mislim da sam skupa sa igračima napravio fantastičnu atmosferu, a tako smo i došli do rezultata. Doživio sam da Zenicu vidim dva puta onakvom kakva je nekad bila, sve je gorjelo i na to sam ponosan”, kazao je bugarski trener.

Petev smatra da je zaslužio da ostane selektor.

“Iznenadila me smjena, ja mislim da sam ostvario rezultatski cilj i to nije do mene. To je odluka saveza, i nije prvi put da mi se ovo desi. Prije deset godina sam bio tužan, sada sam iskusniji. Odluku o promjeni mi je saopštio predsjednik Zeljković. Javio je da mi neće biti produžen ugovor, jer traže novog selektora, sa novom energijom. Nisam pitao zašto, nemam tu šta komentarisati, odluka je odluka…”, istakao je Petev.

Kazao je i da nije bila igra reprezentacije BiH loša u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“Ne znam ko je bio gori, ja ili korona”, našalio se Petev, dodavši:

“Igrali smo dobro kvalifikacije, no falilo je bodova, imali smo nesreću u nekim utakmicama, a niko nas nije nadigrao. Orsato nije svirao dva penala na Grbavici, od Kazahstana smo nesretno primili gol, a Ukrajinu u gostima smo nadigrali. Bilo je puno dobrih stvari, a nisam ja kriv što neko to ne vidi. Bio sam optimista nakon kvalifikacija i znao sam da ćemo uspjeti u Ligi nacija. Zato sam i trpio kritike. Žao mi je ako je riječ o politici, a ne o sportu. To je najgore ako je tako”.

Kazao je još jednom da je ponosan.

“Moj stručni štab i moji igrači me čine ponosnim. Zvali su me nakon što je postalo jasno da odlazim, iskusni igrači žale i to mi je motiv da budem još bolji u budućnosti. To su igrači koji igraju na najvišem nivou”, kazao je Petev.

Nakon toga je zaplakao.

“Igrači su vidjeli da sam iskren i pošten! Zahvalili su mi se na svemu i izrazili žaljenje što nećemo nastaviti dalju saradnju. Uvijek sam se davao… takav sam; bez toga ne može! Tri puta više sam se davao, bio emotivniji, bacao se na glavu, nego kada sam bio selektor Bugarske! Odavde idem kao pobjednik! Svi smo disali kao jedan”, istakao je emotivni Petev kroz suze.

Za kraj je spomenuo i Faruka Hadžibegića.

“Ne znam ga dobro, stariji je od mene i znam da je bio vrhunski igrač. Kapa do poda. Sa trenerskom karijerom nisam toliko upoznat, znam da je radio u Francuskoj i Alžiru. Želim mu puno sreće, nadam se da će reprezentacija BiH igrati na Evropskom prvenstvu”, kazao je Petev na kraju.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!