Plavi izmiriti sve obaveze prema Poreznoj upravi FBiH za 2022. godinu i objavili tabelu poreznih dugovanja

FK Željezničar objavio je saopštenje u kojem je istaknuto da je klub platio kompletne porezne obaveze za 2022. godinu, te je podnio zahtjev za novi sporazum o odgođenom plaćanju sa Poreznom upravom FBiH.

Saopštenje prenosimo u potpunosti.

Fudbalski klub Željezničar obavještava svoje članove, navijače i javnost da je u potpunosti izmirio sve svoje obaveze po osnovu poreza i doprinosa koji su dospjevali u 2022. godini. Time je stekao formalno pravo da podnese zahtjev za novi sporazum o odgođenom plaćanju sa Poreznom upravom Federacije Bosne i Hercegovine.

Za period 1.9.2021. – 30.11.2022. godine (15 mjeseci), u kojem je radio trenutni saziv rukovodnih struktura Kluba (Skupština, Upravni odbor i Nadzorni odbor) izmireno je cca 1.120.000 KM poreza i doprinosa. U ovom periodu dug po osnovu poreza i doprinosa nije povećan ni za jednu KM.

U nastavku dajemo pregled rješenja Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine kojima su utvrđeni dugovi Kluba po osnovu javnih prihoda, iz ranjih perioda, počev od 2003. godine pa zaključno sa 31.8.2021. godine.

Trenutna rukovodna struktura će učiniti maksimalne napore da se postojeći porezni dug izmiri u što kraćem roku i da se ispoštuju obaveze od kojih zavisi nesmetano funkcionisanje Kluba.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!