Počele pripreme kadeta u Trebinju, Admir Raščić debituje kao selektor

U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trebinju na dvodnevnim pripremama pred prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Albanije (15. i 17. februara).

Reprezentativci su trenirali na stadionu „Police“, a po prvi put u ulozi selektora našao se Admir Raščić, koji je na ovoj poziciji naslijedio Nedima Jusufbegovića.

„Nemamo mnogo vremena za pripreme, jer nam je ovo jedina provjera pred kvalifikacije. Ja sam na mjesto selektora imenovan prije nekih 10-ak dana, tako da što se tiče sastava, zadržali smo kostur ekipe. Protiv Albanije nastojaćemo da isprobamo nekoliko novih igrača, ali pošto je ovo jedina provjera pred kvalifikacije, moraćemo i da uigravamo ekipu, da igramo onako kako želimo da igramo u budućnosti“, rekao je Raščić.

Od 22. do 28. marta ovu selekciju očekuje kvalifikacioni turnir, na kome će još igrati domaćin Srbija, Izrael i Bjelorusija. Selektor o kvalifikacijama kaže:

„Mislim da možemo da se nosimo sa svim ekipama iz naše grupe. Srbija kao domaćin je favorit. Vidjećemo kakvo će da bude stanje do kraja marta sa povredama, da li će svi igrači biti standardni u svojim klubovima. Ipak, na turnir ne idemo kao turisti, već sa željom da izborimo plasman na završni turnir.“

Manji problem predstavlja i nekoliko “otkaza”.

„Imamo nekoliko opravdanih izostanaka. Nekoliko igrača je povrijeđeno, a neki su otišli u inostrane klubove. Pošto ovo nije zvaničan UEFA termin, klubovi nisu htjeli da ih puste. Ipak, pozvali smo adekvatne zamjene i ne sumnjam da će dati sve od sebe da opravdaju poziv“, zaključuje Admir Raščić.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!