Policija na nogama: Nesvakidašnja odluka pred meč Crna Gora – Srbija!

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počele su jučer utakmicom Kazahstana i Slovenije (1:2), a prva utakmica visokog rizika biti će igrana u komšiluku za tri dana.

Naime, u grupi G gledat ćemo neke balkanske derbije jer je žrijeb u toj grupi spojio Srbiju, Crnu Goru i Bugarsku, a tu su još i Mađarska i Litvanija.

Crna Gora je od 18 sati počela svoj meč na gostovanju u Bugarskoj, dok od 20:45 Srbija dočekuje Litvaniju. Mađari su slobodni u prvom kolu.

Za tri dana će se u Podgorici sastati reprezentacije dvije zemlje koje su nekada bila jedna – Crna Gora i Srbija.

Taj meč ocijenjen je kao meč visokog rizika, a policija je najavila nesvakidašnju akciju u toku, ali i prije i poslije te utakmice.

Policija je odlučila da snimi utakmicu što je rijetka praksa, a bit će vršene i rigoroznije provjere na samom ulazu na stadion.

Snimanje će početi već u 15 sati iako utakmica starta u 20:45, te će biti snimano sve do iza utakmice, odnosno do ponoći.

“Shodno odredbama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, uvažavajući činjenicu da je sportska priredba proglašena priredbom povišenog bezbjednosnog rizika, kupovina ulaznica biće dozvoljena isključivo uz identifikacione dokumente (lična karta, putna isprava). Ulazak na Gradski stadion pod Goricom, biće dozvoljen isključivo uz važeće ulaznice”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Da će biti zategnuto u ovom meču pretpostavlja i UEFA, pa je na centar poslala jednog od najboljih sudija, Francuza Clementa Turpina.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina je bila u grupi s Crnom Gorom prošle godine u Ligi nacija i zajedno s Crnogorcima poslali smo u svijet jako lijepu sliku.

Odlično smo dočekani mi u Crnoj Gori, a isto je vraćeno i njima kada su u septembru dolazili kod nas. Naravno, u svakom žitu ima kukolja, pa je tako zapaljen kombi bh. navijača u Podgorici, ali da su to djela samo neiživljenih pojedinaca pokazali su ostali Crnogorci koji su u rekordnom roku skupili novac i kupili novi kombi. 

sport.novi.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!