Posušje minimalnom pobjedom protiv Borca uhvatilo “slamku spasa”

Utakmica je počela u odličnom tempu, te su prilike već u ranoj fazi viđene na obje strane. Prvo je u desetoj minuti Lukić šutirao sa 12 metara, ali je odbranio Kukić. Nakon toga u dva navrata šutirao je Vinko Rozić u 13. i 15. minuti utakmice, ali ni ti udarci nisu pronašli put do mreže.

Igrala se 19. minuta utakmice kada je pokušao Predragović sa preko 30 metara, ali lopta je otišla pored gola. U 35. minuti utakmice viđena je sporna situacija u kojoj je oštećena ekipa Posušja. Lučić je uputio udarac, a Predragović je rukom skrenuo loptu u korner. Ipak, na kraju sudija je samo pokazao na korner, umjesto na penal.

Posušje je do kraja prvog poluvremena imalo više od igre, ali udarci Milanovića i Begića su završili u rukama Ćetkovića, dok je pokušaj Horića otišao preko gola. O dominaciji Posušja u prvom dijelu govori i podatak da su izveli osam kornera.

U nastavku utakmice Posušje je ponovo imalo više od igre, a i Branko Karačić je osvježio ekipu sa čak trostrukom izmjenom u 63. minuti utakmice.

Ispostavilo se to kao pravi potez jer je u 72. minuti utakmice nakon loše reakcije Envera Kulašina, rezervista Arijan Brković savladao Nikolu Ćetkovića i pogodio za konačnih 1:0.

Do kraja utakmice Borac je pokušavao da dođe do izjednačenja, ali većih prilika nije bilo, te je ostalo 1:0 u korist Posušja. 

Ovom pobjedom Posušje je došlo do 34 boda koliko imaju i Igman i Sloga, dok sa druge strane u borbi za opstanak se nalaze još ekipe Tuzla Cityja i Leotara sa po 31 bod, te Sloboda koja je u najtežoj poziciji sa 29 bodova.  


sport1.oslobodjenje.ba