back to top

Potpisan sporazum o rekonstrukciji Bilinog polja između N/FS BiH i Grada Zenica

Na potpisivanju su bili prisutni Adnan Džemidžić, generalni sekretar NS/FS BiH i gradonačelnik Fuad Kasumović sa svojim pomoćnicima.

UEFA je novim Pravilnikom o stadionskoj infrastrukturi postavila nove standarde za infrastrukturu stadiona na kojima se igraju utakmice „Lige nacija“. Zbog toga je potrebno izvršiti određene radove na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici, kao što su djelimična rekonstrukcija krova, korektivne radnje na tribinama, tehnička poboljšanja na semaforu i ostali neophodni zahvati na ovom objektu.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je istakao da je Grad Zenica prije deset godina potpisao sporazum s NS/FS BiH te da sada treba ispuniti uslove kako bi stadion bio spreman za buduća reprezentativna takmičenja.

“Osnovni sporazum predviđa da se ulaganje u stadion „Bilino Polje“ dijeli u omjeru 51:49 % između Grada Zenice i NS/FS BiH. Radovi moraju biti završeni do septembra kako bismo bez problema započeli novi ciklus međunarodnih utakmica u Zenici. Ponosni smo što će reprezentacija igrati i pobjeđivati kod nas, a ja zahvalan NS/FS BiH na dobroj saradnji”, istakao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Generalni sekretar NS/FS BiH, Adnan Džemidžić, naglasio je da je stadion “Bilino Polje” u Zenici tradicionalni dom reprezentacije, gdje je odigran veliki broj utakmica.

“Naš sljedeći meč je zakazan za 11.10.2024. protiv selekcije Njemačke. Moramo izvršiti potrebne tehničke intervencije na stadionu kako bismo stvorili idealne uslove za gledanje utakmica naše A reprezentacije u narednom ciklusu UEFA Lige nacija”, rekao je Džemidžić.

Generalni sekretar NS/FS BiH zahvalio se gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću i njegovim saradnicima na podršci u osiguravanju uslova za zajedničko djelovanje u cilju modernizacije stadiona “Bilino Polje” i stvaranja optimalnih uslova za odigravanje reprezentativnih utakmica.


Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Penal.rs )