Potpredsjednik FK Borac dobio pitanje gdje je nestao novac iz kluba, evo šta je odgovorio

Potpredsjednik FK Borac, Bogoljub Zeljković, odgovarao je danas na pitanja novinara na Gradskom stadionu, a jedno od pitanja za njega je bilo i gdje je nestao novac iz FK Borac.

– Kako mislite gdje je nestao novac? Nestao ili ga nismo imali su dvije različite stvari. Ja sam u intervjuu pred Novu godinu potvrdio da dugujemo plate od jula mjeseca. To je tako bilo, sada smo to riješili. Imali smo ljetos planove što se tiče Evrope, da se napravi neki iskorak. Zbog toga smo doveli trenera Nenada Lalatovića, ali rezultatski nismo zadovoljni. Izgubili smo značajna sredstva ispadanjem u prvom kolu evropskog takmičenja, gdje smo očekivali i morali napraviti bolji rezultat. Što se tiče sponzorskih ugovora koje smo trebali dobiti, oni nisu išli kako smo očekivali nakon čega smo ušli u problem, rekao je Zeljković i dodao:

– Za funkcionisanje kluba nisu potrebne samo plate, mnogo je ostalih troškova na dnevnoj bazi. Igrali smo na gostujućim terenima, pa smo tako morali uložiti značajna sredstva za stadion u Modriči kako bi mogli dobiti licencu da odigramo utakmicu. Nakon toga smo igrali u Novom Gradu gdje smo takođe imali određena ulaganja. Plate su se dugovale, ali smo isplaćivali bonuse nekom redovnom dinamikom na koji igrači imaju pravo pravilnikom kluba. Put na Farska ostrva i put juniora u Izrael takođe je zahtijevao određena finasijska sredstva. Tu je i teren koji se radio. Zbog svega toga smo došli u neku situaciju da imamo problem.

Na konstataciju novinara da je Borac sada na grbači poreznih obveznika.

– Kako funkcionišu ostali klubovi? Već sam rekao da ostali klubovi u BiH opstaju uz pomoć države. Uzmimo za primjer i velikana Crvene zvezde i Partizana. Oni takođe opstaju uz pomoć države. Samo nekoliko klubova poput Dinama ili privatnih klubova kao što su Rijeka i Osijek ulažu privatni kapital i tako obezbjeđuju svoj budžet i opstaju. Svi moramo biti realni da bez pomoći države i institucija, ne samo Borcu nego i ostalim klubovima, oni ne mogu da opstaju.

 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!