back to top

Poznat datum početka priprema FK Sarajevo, ali mnogi detalji ostaju nepoznati

FK Sarajevo završio je prošlu sezonu Premijer lige BiH na četvrtom mjestu, što im je donijelo plasman na evropsku scenu. Međutim, trenutno postoji mnogo neizvjesnosti oko budućnosti Sarajeva i njihovih planova za narednu sezonu.

Nedavno su smijenjeni direktor akademije i nekoliko trenera iz Slovenije, a potom je smijenjen i sportski direktor Senijad Ibričić. Postoje spekulacije o mogućem otkazu trenera Simona Rožmana, ali klub se još uvijek nije oglasio povodom toga.

Mnogo toga je nepoznato u klubu na Koševu, a danas je saopšteno da će pripreme za novu sezonu početi 17. juna sa prozivkom u Trening centru Butmir.

Nije jasno ko će preuzeti vođenje ekipe u narednoj sezoni, kao ni ko će biti sportski direktor i zadužen za dovođenje igrača. Pripreme Bordo tima će trajati samo tri i po sedmice, s obzirom da su prve evropske utakmice zakazane za 11. juli.

Dok će Mostarski Zrinjski sa pripremama krenuti dva dana nakon Sarajeva, početak sezone za njih je zakazan za 25. juli, odnosno dvije sedmice nakon Bordo tima.


Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Penal.rs )