Poznate sudije za 30. kolo Premijer lige BiH: Miloš Gigović sudi derbi Borca i Sarajeva!

N/FS BiH je odredio sudije za predstojeće kolo Premijer lige u kojem su svakako u fokusu derbiji Borac – Sarajevo i Željezničar – Velež.

Derbi Borca i Sarajeva sudi Miloš Gigović, sa pomoćnicima Mirzom Demirom i Damirom Lazićem, dok je četvrti sudija Josip Martinović iz Čapljine.

Ermin Sivac će na Grbavici dijeliti pravdu u meču Željezničara i Veleža. Pomažu mu Arnel Novalić i Senad IBrišimbegović, a četvrti sudija je Dragan Kesić.

Mateo Musa je glavni sudija u meču Širokog Brijega i Posušja, a asistenti su Marko Perić i Jure Musa. Antoni Bandić je četvrti sudija.

Meč Zrinjskog i Slobode sudiće Frano Jelić, sa asistentima Josipom Čolićem i Marijanom Ćosićem. Četvrti sudija je Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

Meč Tuzle City i Sloge iz Doboja, jako važan za opstanak, sudi Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, sa pomoćnicima Sretenom Udovičićem i Nebojšom Žugićem. Četvrti sudija je Benjamin Deljković iz Sarajeva.

Za opstanak igraju i Igman i Leotar, a taj meč sudi Irfan Peljto iz Sarajeva, sa pomoćnicima Moamerom Čauševićem i Davorom Masimovićem. Četvrti sudija je Admir Musić.


sport1.oslobodjenje.ba