Poznati detalji sukoba navijača Borca i Zvezde, dva policajca zadobila povrede

Sukob se dogodio tokom predstavljanja trofeja koje je Crvena Zvezda osvojila, prilikom čega se na tom mjestu okupio određeni broj navijača, da bi se ubrzo pojavili i tifozi Borca. 

Policijska uprava Banja Luka oglasila se saopštenjem u kojem je opisala šta se dešavalo.

Do sukoba je došlo kada su policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 18.07.2023. godine oko 18:50 časova, u toku vršenja obezbjeđenja javnog skupa pod nazivom “Zvezdin karavan”, koji se održavao na Trgu Krajine, uočili da se navijačke grupe FK “Crvena Zvezda” i FK ‘‘Borac‘‘ kreću jedna prema drugoj u namjeri fizičkog obračuna. Navijačke grupe su imale po oko 50 pristalica, a neki od navijača FK “Borac” su nosili i drvene palice.

U cilju spriječavanja narušavanja javnog reda i mira u većem obimu policijski službenici su pravovremeno reagovali i pozicionirali se između navijačkih grupa, čije pristalice su nasrtale jedni na druge. Tom prilikom dva policijska službenika su zadobila tjelesne povrede (prelom prsta i oteknuće oka – nastalo pri prskanju peper spreja tzv. ‘‘Suzavac‘‘). Lišeni su slobode S.A. iz Banjaluke zbog počinjenog krivičnog djela “Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje” i S.V. iz Prijedora zbog počinjenih prekršaja iz člana 12. i 24. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje. Policijski službenici pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, rade na prikupljanju činjenica i identifikovanju ostalih učesnika u navedenom događaju, navodi se u saopštenju.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!