Pranjić uoči duela sa Slogom: Ekipa ima kvalitet, ali iz milion razloga to ne pokazuje

Novinarima su se na konferenciji za medije obratili Danijel Pranjić i Kenan Delić. Trener Slobode je poručio kako je susret protiv Sloge najbitniji meč za njegovu ekipu, koja će od prve minute tražiti tri boda.

– Ovo je naša najbitnija utakmica i od prve minute ćemo tražiti tri boda. Spremni smo za utakmicu protiv Sloge, znamo otprilike kako će oni igrati i znamo otprilike po šta će oni ovdje doći. Mi moramo biti pravi, dobri na terenu i moramo se držati dogovora, što nije bio slučaj u prvom poluvremenu utakmice protiv Igmana. Od prvog dana mog dolaska ovdje, ja sam govorio kako ova ekipa ima kvalitet, ali samo u ovom trenutku iz milion razloga ne pokazuju kvalitet, odnosno ono što oni mogu, kazao je Pranjić, pa dodao:

Glava je najveći problem u fudbalu i tu još uvijek postoji nekakva koćnica, ali se nadam da će u subotu moja ekipa pokazati ono što mora i što ja tražim od nje. Uz lijep fudbal i igru, nadam se da ćemo osvariti ono što smo sebi zacrtali, a to su tri boda. To je jedino što nas zanima.

Trener Slobode se potom osvrnuo na Stojana Vranješa, koji ima problema sa povredom.

Vidjet ćemo u ova dva preostala dana kako će se osjećati, ali za sada je sve pozitivno i izdržao je sve treninge i napore. U kojoj mjeri će biti spreman, to ćemo vidjeti. Da li ćemo ga koristiti od prve minute, vidjet ću u razgovoru sa njim, ali sigurno da konkuriše za sastav. Bitan je igrač za našu mladu ekipu, posebno zbog toga što u ovoj utakmici nemamo Saida, pa bi bilo sigurno dobro da ga imamo na terenu od prve minute, kazao je Pranjić.

Nakon Pranjića, obratio se i Delić, koji je rekao da, ako ekipa bude prava, može osvojiti tri boda protiv Sloge.

Što se tiče utakmice sa Slogom, sigurno da nas očekuje jedna teška i zahtjevna utakmica. Utakmica koja mnogo znači i jednoj i drugoj ekipi, i sigurno ako budemo pravi, da ćemo osvojiti tri boda, kazao je Delić. 

Podsjetimo, utakmica između Slobode i Sloge se igra u subotu od 16 sati.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!