Predsjednik kaznio prvotimce smanjenjem plate: Ovu kaznu imate mogućnost poništiti i to…

Predsjednik HŠK Posušje, Dario Sesar, jutros je održao sastanak sa predstavnicima igrača i stručnog štaba kluba sa Mokrog doca.

Zbog nezlaganja ekipe i ponašanjem pojedinaca, posebno na utakmicama protiv Zrinjskog i Veleža, on je povukao jasne i odgovorne poteze.

Sesar je odlučio kazniti prvotimce smanjenjem plate za naredni mjesec.

Kao predsjednik kluba gledam da što manje ulazim u svlačionicu, jer vođenje seniorske momčadi je prije svega posao trenera sa svojim pomoćnicima i sportskog direktora. Moj posao je da klub organizacijski i financijski besprijekorno funkcionira. Kada dođe do sramoćenja imena i grba kluba, što ja vidim na početku proljetnog dijela prvenstva, i to nezalaganjem ekipe i ponašanjem pojedinaca posebno na utakmicama s HŠK Zrinjski Mostar i FK Velež

Tada ja kao predsjednik HŠK Posušje ulazim u svlačionicu i povlačim jasne i odgovorne poteze. Svi igrači i stručni stožer kažnjavaju se s postotkom smanjenja plaće za naredni mjesec. Ako angažman bude na maksimumu kao što i priliči borbi za dres HŠK Posušje, ova odluka će se poništiti. Tu mogućnost već imate u narednom kolu pred našim navijačima. Pokažite da imate odgovornost, poručio je Sesar. 

Podsjetimo, Posušje će u narednom kolu na svom terenu igrati susret protiv Širokog Brijega.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!