Predsjednik Veleža pojasnio zašto Dudić nije pozvan na Crvenu noć

Donatorskoj večeri Rođenih odazvale su se brojne klupske legende, prijatelji i osobe iz javnog, kulturnog i političkog života grada na Neretvi. Noć su uveličale brojne legende Veleža, fanovi, prijatelji, poslovni ljudi, osobe iz političkog, kulturnog i javnog života Mostara i BiH.

Ali, među njima nije bilo Feđe Dudića, bivšeg trenera Veleža, koji nije bio pozvan iako je poslije 33 godine pauze odveo mostarski klub u evropska takmičenja i osvojio Kup BiH prošle sezone.

– Nažalost nisam dobio poziv. To treba da ide na čast sadašnjoj upravi Veleža. Bilo je 400 zvanica, neki imaju vrlo malo veze sa Veležom. Mislim da sam zaslužio da ga dobijem, ostvario sam istorijske uspjehe. Dao sam puno Veležu, znam kako sam zatekao klub kad sam došao… Neke legende su odbile vođenje kluba, a sjedile su u prvim redovima. Ali Feđa ne valja, mene izgleda treba posipati pivom u Gabeli. Velež je bio i prije njih, biće i poslije njih. Bila mi je velika čast upoznati legende kad sam radio dole, nije krio razočaranje Dudić u podcastu Mreža portala SCSport i Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH.

Predsjednik mostarskog kluba Senad Kevelj u izjavi za Mondo je istakao da u cijeloj priči nije postojala nikakva loša namjera prema Dudiću.

– Stvarno nismo pozvali nijednog trenera… Nekako smo se fokusirali na posljednjih šest mjeseci otkako sam na čelu uprave i onda smo imali Amara Osima, imali smo Feđu… To bi otišlo previše u širinu. Rekli smo hajde da ova Crvena noć donatorska bude i tu je bio fokus. Sigurno ćemo u narednom periodu napraviti slično veče na koje ćemo pozvati sve trenere Veleža, proslavljene fudbalere… Jednostavno, bio je kratak rok za puno toga. Tako da nije bila nikakva namjera, ali ispostavilo se da se Dudić našao uvrijeđen. Namjera nam nije bila da bilo koga…, rekao je prvi čovjek Veleža i dodao da protiv Dudića nema ništa.

– Apsolutno. Ja poštujem Dudića i sve što je uradio za klub, to ce ostati zapisano. Bio je na čelu kluba koji je poslije 33 godine zaigrao u Evropi i to je neupitno, oko toga ne možemo raspravljati, dodao je Kevelj.

Već u srijedu Velež ce protiv Zrinjskog igrati drugo uzastopno finale Kupa BiH na zeničkom Bilinom polju, a sudit će ga Luka Bilbija.

– Zrinjski je kroz cijelo prvenstvo dominantna ekipa, pokazao je superiornost i to su činjenice. Imaju dobar kolektiv, dobrog trenera (Krunoslav Rendulić, prim.aut), dobru upravu, vec dugo su igrači na okupu i to je dalo rezultat. Mislim da je to recept kako se treba praviti ekipa. Što se tiče Veleža, mi smo u ovom dijelu sezone, uz Zrinjski, Sarajevo i Borac, najozbiljnija ekipa. Po broju bodova i pobjedama smo mislim treći na tabeli kad bismo gledali ovaj dio prvenstva. Tako da ne idemo u Zenicu s bijelom zastavicom. Tražićemo svoje šanse. Jedna je utkmica, dobar teren, podršku navijača ćemo sigurno imati ogromnu. Svašta se može desiti. Sudija je iz Banjaluke, profesionalac, korektan, FIFA arbitar i očekujem pravi sportski dogadaj i praznik fudbala, podvukao je on.


sport1.oslobodjenje.ba