back to top

Profesionalni golman dva puta spriječio dječaka da postigne gol za rođendan i zgrozio javnost!

Mađarski golman Zsombor Senko bio je izviždan od brojnih navijača i dobio je žestoke kritike na društvenim mrežama nakon što je na poluvremenu utakmice između MTK-a i Diosgyorija spriječio dijete da postigne pogodak za rođendan, i to dva puta, što je dječaka potpuno rastužilo.

Ovaj performans trebao je biti lijepo iznenađenje za dječaka koji se zove Varga i koji je slavio rođendan i ovakav nedostatak empatije šokirao je sve koji su pogledali snimak.

Da li je Zsombor Senko bio neraspoložen jer je njegov tim gubio 2:0 na poluvremenu, jer je utakmica bila za prvo mjesto na tabeli, a dijete je nosilo dres protivničke ekipe?

Bilo kako bilo, potez je izazvao žestoke reakcije, a u saopštenju za javnost, trener Diosgyorija pokušao je objasniti šta se desilo, tvrdeći da klub nije bio obaviješten o rođendanskom iznenađenju.

Hay porteros bastardos y luego está este miserable. No hay nadar más inhumano que matar la ilusión de un niño. pic.twitter.com/GvFCibNeKE
— Borja Pardo (@Borja_Pardo) March 15, 2023

“Ako neko želi da DVTK bude partner za dobrotvorne svrhe ili rođendan, minimum je da budemo obaviješteni unaprijed. To ovdje nije bio slučaj. Mislim da ovakva akcija dovodi igrače, stručni tim i pristalice drugog tima u neugodnu poziciju. Nije normalno da pokušaj domaćeg navijača da postigne gol brani protivnički golman”, kazao je trener gostiju.
Istovremeno, Zsombor Senko se izvinio zbog incidenta i obećao da će dječaka i njegove roditelje pozvati da prisustvuju predstojećoj utakmici.

“Veoma smo sretni što ova priča može da se završi na pozitivan način”, reagovao je Vargin otac, mireći se sa golmanom.

“Ne krivimo Zsombora, on je samo uradio ono što se od njega tražilo. Vlasnik DVTK-a je bio jedan od prvih koji nam se javio. Zahvaljujemo mu se na pozivu i prihvatamo. Nismo ogorčeni,”, kazao je dječakov otac.

U međuvremenu, Nakon utakmice, MTK Budimpešta ga je pozvao dječaka na druženje s igračima, što mu je donekle popravilo raspoloženje.


sport.novi.ba