back to top

Projekt na Grbavici koji će obradovati navijače: Želimo poboljšati njihovo iskustvo

Press-konferencija realizacije projekta Wi-Fi usluga na stadionu Grbavica održana je danas u Plavom salonu.

Načelnik Novog Sarajeva Hasan Tanović prvi je govorio.

– Danas promovišemo važnu aktivnost, Opština Novo Sarajevo zajedno sa FK Željezničar i podrškom BH Telecoma. Sporazumom smo omogućili besplatan pristup internetu putem Wi-Fi signala svim posjetiocima Grbavice. Već za nedjelju očekujemo dostupnost WIFI mreže za sve posjetioce, zahvaljujući finansijskoj pomoći Opštine. Ovo je samo jedna od aktivnosti kojima smo podržali FK Željezničar, kao i povećanje budžeta za sport i kulturno-sportske manifestacije. Na taj način nastavljamo podržavati klub, rekao je načelnik.

Direktor direkcije BH Telecoma Edin Kapo također je izrazio zadovoljstvo.

– Ponosno smo partneri Opštine Novo Sarajevo u ovom pilot projektu pristupa internetu putem optičke mreže na stadionu Grbavica. Instalirali smo 16 access-pointova kapaciteta iznad 6000 konekcija, pružajući navijačima brzinu interneta od oko 100 mb u upload-u i download-u. Ovo je prvi primjer lokalne zajednice i Telecom providera koji zajedno doprinose digitalnoj transformaciji. Pozivam i druge lokalne zajednice da slijede primjer Opštine Novo Sarajevo i Željezničara. BH Telecom se također zalaže za sadržaj Moje TV, a naš ugovor trenutno je godišnji pilot projekt. Cilj je rasteretiti mobilnu mrežu i omogućiti korisnicima neometano korištenje interneta za vrijeme utakmica, istakao je predstavnik BH Telecoma.

Zadnja koja je govorila bila je direktorica Plavih Amira Uzunović.

– Zahvaljujem Opštini Novo Sarajevo, načelniku i BH Telecomu na uspješno realizovanom projektu. Naši navijači su prioritet, te im želimo poboljšati iskustvo na stadionu omogućavajući im upotrebu interneta za dijeljenje sadržaja. Hvala Opštini što je potvrdila da je sportski lider, zaključila je Uzunović.

Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Penal.rs )