PUKLA LJUBAV REALA I MODRIĆA: Postavljen mu ultimatum koji će razbjesniti Hrvate!

Gdje ima dima, ima i vatre, a ta kultna izreka može se u posljednje vrijeme vezati za kraj ljubavi između Real Madrida i svojevremeno najboljeg nogometaša svijeta Luke Modrića.

O budućnosti hrvatskog reprezentativca piše se već mjesecima, no pomaka u sporazumu nema. Naprotiv, ne djeluje da će ubrzo Modrić i Real produžiti saradnju.

Modrićev ugovor ističe na ljeto, a do kraja sezone ostala su još dva mjeseca. Međutim, niko iz kluba nije kontaktirao hrvatskog veznjaka u cilju produžetka saradnje. Katalonski Sport navodi da je Modrić zbog toga bijesan na Real Madrid.

S druge strane, u Realu su ljuti jer je Modrić u 38. godini odigrao svih 180 minuta za Hrvatsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo te smatraju da neće doći fizički spreman kako bi trebao biti za igranje u Realu.

Upravo zbog toga, ako je vjerovati hrvatskim medijima, postavili su mu ultimatum još i ranije, a sada je to ponovo došlo u fokus javnosti. Ukoliko i dalje želi da igra za Real Madrid, Modrić mora napustiti reprezentaciju Hrvatske.

“Odnos, koji je sjajno funkcionirao otkako je Modrić stigao u sezoni 2012/2013, počinje stvarati distance zbog kašnjenja kluba u rješavanju problema s novim ugovorom. Nema nikakvog kontakta među stranama”, piše Sport.

Istovremeno, Hrvat želi ostati u Realu i to je u više navrata javno isticao, ali ima i druge ponude sa strane. Ukoliko mu u Realu ne ponude ubrzo novi ugovor, mogao bi početi razmišljati o njima.

“Modrić je uzrujan i ima svoje razloge. Mjesecima čeka poziv iz kluba kako bi razgovarali o novom ugovoru, a za razliku od nekih saigrača poput Benzeme, Kroosa, Nacha ili Asensija, nema nikakvih novosti”, dodaje Sport.

Istovremeno, španski mediji pišu da Real želi dodatno pojačati vezni red dovođenjem Judea Bellinghama, što bi moglo značiti da ugovor Modriću neće biti ponuđen.

sport.novi.ba