Rade Bogdanović: Čeferin je ‘‘poklopio‘‘ Balkan, on dobije vlast, a mi neregularna prvenstva

Nekadašnji fudbaler Željezničara, Rade Bogdanović, gostovao je kod Sabahudina Topalbećirevića u emisiji Top gol gdje je između ostalog spomenuo i Aleksandra Čeferina..

Istakao je da je predsjednik UEFA-e ‘‘poklopio‘‘ Balkan zbog sigurnih glasova, te da on zbog tog vlada, a mi zauzvrat ne dobijamo ništa osim neregularna takmičenja. 

– Imate Čeferina koji je Slovenac i koji je u jednom intervjuu rekao da nije više u svom poslu vidio sumnjivih lica nego za nekoliko godina u UEFA-i. On je ‘‘poklopio‘‘ Balkan. Pošto je Slovenac, ima Hrvata, uzme Deju, uzme ovog iz Bosne, ima sigurne glasove. Oni su sve vrijeme bili pragmatični, rekao je Bogdanović, te zatim dodao:

– Nema ljubavi, pragmatičan čovjek, glasovi mu trebaju. Da ovom Savez, napravi Kuću fudbala iz UEFA-ine kase, samo za njegov glas. On vlada, a šta mi imamo? Neregularnost takmičenja u BiH, u Hrvatskoj… Ono je sramota gledati. Neće pošten čovjek to da gleda. U SFRJ je bila gospoda na tribinama, školovani ljudi, univerzitetski profesori, akademici.


sport1.oslobodjenje.ba